smART! XTRA x NEXTFESZT

IT'S A MATCH!

998 Ft
NEXT bérlet, Trafó bérlet érvényes

algoritmus, Tinder, tükörkép

Létezik-e digitális önazonosítás? Hogyan láttathatjuk magunkat a virtuális felületeken? Milyen énképet közvetíthetünk posztjaink, becsekkolásaink és hozzászólásainkon keresztül? Lehet egy applikációnak vagy algoritmusnak tekintete? Kinek a szemével nézzük és figyeljük egymást valójában? Hogyan tudjuk megszólítani egymást? Milyen közvetítő csatornákra, jelzésekre és gesztusokra van szükségünk, hogy egymásra találjunk? 

Az It’s a MATCH! est munkabemutatói különböző médiumokon keresztül tesznek kísérletet az egymáshoz kapcsolódás, az online és offline térben zajló új típusú kommunikációs formák, interakciós lehetőségek feltérképezésére a kortárs tánc, a tipográfia és a textiltervezés területén az interfész-, a média- és az arculatdesign eszköztárát alkalmazva. Interaktív öltözékperformansz, társkereső csatornák adatbázisát vizualizáló kiállítás és testhasználatainkból építkező videóinstalláció.

Puskás Marcell tervező grafikus és illusztrátor installációja a male, a female és az online gaze kapcsolatát kutatja. Hogyan lehetséges bemutatni magunkat egy emotikon vagy néhány szó segítségével? Vajon a digitális platformok képesek-e előre predesztinálni azt, hogy kinek lássanak? A The Big Data Gaze egy 20 000 profilra kiterjedő 2 hónapos kutatás adathalmazát vizualizálja különböző társkereső applikációkba regisztrált személyek biográfiai szövegeinek egyesítésével.

Lévai Zsófia fashion-tech kollekciója, a Power of Proximity arra ösztönzi viselőit, hogy kevesebb időt töltsenek a képernyők előtt. Valós térben és időben éljék át az online összekapcsolódás ismerős élményét egy ruhába integrálható, viselhető elektronikai rendszer segítségével, melynek működési mechanizmusára Gáspár Krisztina koreografál mozgásperformanszot. 

Simkó Beatrix táncos-koreográfus 24/15 című videómunkája egy hosszabb sorozat első fázisa, amely a hétköznapok során megélt testélménnyel és a szokások változásával foglalkozik különböző generációk mindennapi tevékenységeinek megfigyelésén keresztül.

A munkabemutatók után beszélgetés az alkotókkal. 

Alkotók: PUSKÁS Marcell, LÉVAI Zsófia, SIMKÓ Beatrix
Társalkotók: GÁSPÁR Krisztina, SETÉT Sarolta, ISTENES Zoltán, DÖMÖLKY Dániel, Christopher RAMM
Sorozatszerkesztő, moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
Támogatók: Telekom Fashion Fusion / Deutsche Telekom
Együttműködő partner: Műhely Alapítvány

https://www.behance.net/PUSKAAS
http://zsolevai.com
https://www.simkobeatrix.hu


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek