INKOGNITÓ 3 in 1

1000 Ft
Kiss Tibor Noé Inkognitó c. kötetének megjelenése a kortárs irodalom egyik legizgalmasabb bemutatkozása volt néhány éve. Sikerének titka kettős tétje. A könyv egyszerre megindítóan személyes vallomás arról, hogyan találja meg a fociimádó külvárosi srác saját személyiségében és testében az idegent, a másik nemet, hogyan talál rá egy másik, szabad énre és mindezt miképpen fogadtatja el önmagával s az idegentől félő, a szabadtól pedig még jobban tartó külvilággal. Hogy hogyan talál egy másik igent. Emellett pedig minden pillanatában igazi epika. Nagyszerű szépprózai teljesítmény, ahogy a témához, az ének gyarapodásához melankolikus ritmust, érzékeny, gyöngéden erős epikai nyelvet és eredeti, hajlékony nézőpontot talál. Az Inkognitó nem csupán egy egzisztenciális fordulat, egy bátor coming out története a kilencvenes évekből, hanem egy nagyszerű regényíró indulása is.
 
A regényről, az újrakiadásról, a két megjelenés (2010 és 2016) között eltelt időről Till Attila kérdezi a szerzőt, Kiss Tibor Noét. A kötet bemutatója egyben kiállításmegnyitó is. Egyszeri alkalom: a szerzőhöz közel álló képzőművészek (hiperrealista, álnaiv, morbid stb.) munkái a könyvbemutató napján tekinthetők meg a Trafóklubban. A kiállítást megnyitja Bartók Imre, író. Az est zárásaként fellép a magyar kortárs underground-punk szcéna legizgalmasabb zenekara, a Gustave Tiger. Önmeghatározásuk szerint: szecesszionista punkrock. Félórás zúzás.
 
Részletes program:
18:00
Az Inkognitó című kötet bemutatója. Kiss Tibor Noéval Till Attila beszélget
18:45
A kiállítást megnyitja Bartók Imre, író. A kiállító művészek: Balogh Tünde, Biacsics Renáta, Bodor Anikó, Csató Csenge, Győrffy László, Losonczy István, Maros Lili, Ódor Bence István, Szüts Miklós, Vojnich Erzsébet.
19:00
Gustave Tiger koncert
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek