Ultima Vez (BE): In Spite of Wishing and Wanting

2800 Ft / diák: 2200Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
200% Tánc bérlet érvényes

KÍSÉRŐPROGRAMOK
NOV/23-24 10:00-13:00 • Trafó Stúdió • WORKSHOP. További infó és jelentkezés itt:
workshop@wsf.hu
NOV/24 • Nézőpont • előadás után közönség-össze-találkozó. A NézőPont programról további részletek itt.


Lenyűgöző táncsorok David Byrne érzéki zenéjével felerősítve, monológokkal tarkítva félelemről és biztonságra törekvésről.
 
Megszületése idején, 1999-ben az In Spite of Wishing and Wanting óriási port kavart: Wim Vandekeybus a primér – heves, vad, de naiv és játékos – férfi vágyakról készített előadást. 2016-ban egy teljesen új csapattal újította fel a korábbi hatalmas sikert megélt darabot. Beépített egy filmet is az előadásba The Last Words címmel, mely Julio Cortázar két novelláját dolgozza fel és megjelenik benne eredeti előadás táncosai mellett maga a koreográfus Vandekeybus is, 1999-ből.
  

 
A korábban Jan Fabre társulatában szereplő fiatal koreográfus mesterének fizikális-teátrális-minimális-peformance világából fejlesztette ki sajátos stílusát, aminek központjába a táncot helyezte. 1987-ben készített első darabjával, a What the body does not remember-rel (melyet a Trafó is bemutatott 2014-ben) az akkor 24 éves belga koreográfus egy csapásra a táncvilág élvonalába került. A darab készítésével párhuzamosan alapította meg saját társulatát, az Ultima Vez-t. Vandekeybus színpadi mozgást, zenét és filmet mesterien elegyítő munkáiban a tánc fizikai határait feszegeti: kirobbanó energia, veszély, extrém érzelmek dominálnak abban az autentikus koreográfusi formanyelvben, amelyhez három évtizede hű maradt.
 
Számos kiemelkedő zeneszerzővel és előadóval dolgozott együtt (Thierry de Mey, Peter Vermeersch, David Byrne, Marc Ribot, Charo Calvo, Eavesdropper, David Eugene Edwards, George Van Dam), csakúgy, mint filmesekkel és képzőművészekkel (Walter Verdin, Octavio Iturbe). Meghívott koreográfus volt az izraeli Batsheva Dance Company-nál és a spanyol Compania Nacional de Danza társulatnál. 2002-ben koreográfiát készített Sidi Larbi Cherkaoui számára. A Victoria flamand produkciós ház meghívására 2006-ban részt vett a Nightshade projektben.
 
A Trafóban az elmúlt évtizedben négyszer lépett fel az Ultima Vez, 2008-ban nagy közönségsiker övezte Tükör című darabjuk magyarországi bemutatóját, 2009 őszén pedig újFeketeség című darabjukat hozták el. Utóbbi előadásban két fiatal magyar táncos, Mészáros Máté és Vass Imre nemzetközi sikerének is örülhettünk. 2014-ben a What the body does not remember után booty Looting című darabját is bemutattuk, mely a fénykép, a fényképezés színpadra emelésével az emlékezet mechanizmusát vizsgálta.
 
 
Rendezés, koreográfia, színpadkép: Wim Vandekeybus
Eredeti zene és hangkörnyezet: David Byrne
"Fuzzy Freaky" Remix: DJ Food
Előadók: Eddie Oroyan, Yassin Mrabtifi, Guilhem Chatir, Grégoire Malandain, Luke Jessop, Luke Murphy, Knut Vikström Precht, Giovanni Scarcella, Nuhacet Guerra Segura, Alexandros Anastasiadis
Koreográfus asszisztens: Iñaki Azpillaga, German Jauregui
Művészeti asszisztens: Greet Van Poeck
Stylist: Isabelle Lhoas, közreműködik: Isabelle De Cannière
Technikai koordináció: Davy Deschepper
Fény: Francis Gahide, Davy Deschepper
Hang: Bram Moriau
Színpadmester: Tom de With
Produkció: Ultima Vez
Koprodukció: KVS (Brussels, BE)
 
FILM: THE LAST WORDS
Rendezés: Wim Vandekeybus
Szöveg: Wim Vandekeybus & Jan De Coster
Novellák, melyen a történet alapszik: Julio Cortázar 'Cuento sin Moraleja' & 'Acefalia'
Operatőr: Patrick Otten
Vágó: Rudi Maerten
Hangterv: Charo Calvo
Zene a kreditek alatt: David Byrne
Szereplők: John Campbell, Alessandra Fabbri, Max Cuccaro, Mary Herbert, Nordine Benchorf, Stefano Questorio, Ali Salmi, Benoît Gob, Igor Paszkiewiez, Germán Jauregui Allue, Juha-Pekka Marsalo, Saïd Gharbi, Giovanni Scarcella, Piotr Torzawa Giro, Gavin Webber, Charo Calvo, Angelo Dello Spedale, Toni d’Antonio, Lilia Vieira Nestre, Antonio Grossi, Max Pairon, Mathilde Pairon, Judith Vindevogel, Sandrine La Roche, François Brice, Frédéric Gibilaro, Nicola Schössler, Dominique Van Steerthegem, Carméla Locantore, Vincent Scarito, Jan De Coster, Christophe Orly, Lorenza Di Calogero, Ana Stegnar, Jean-Baptiste Lefebvre, Ezra Eeman, Ophelia Van Campenhout, Wim Vandekeybus
 
Jelmeztervező: Lies Van Assche
Díszlet: Christophe Olry
Produkciós menedzser: Anja Daelemans
Producer: Eric Kint
Produkció: Itinera Films
Koprodukció: Ultima Vez
Támogató: the Flemish Film Fund

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek