Oktatas_fb

GONDOLAT GENERÁTOR  avagy a Trafó és Te
 
A Gondolat Generátor minden, ami segít a Trafó programjait továbbgondolni, értelmezni, megvitatni, hozzájuk kapcsolódva újat alkotni. Alapja a részvételiség, hiszen a Trafó fogalmától ugyanúgy elválaszthatatlan közönsége, mint a benne megmutatkozó alkotók.
 
A műfaji sokszínűséghez illeszkedve programjainkkal különböző utakat keresünk a személyességre, elérhető közelségbe hozva az alkotást, fejlesztve a társadalmi érzékenységet, lehetőséget adva az önkifejezésre, a közös gondolkodásra és a párbeszédre, hogy a Ház valódi közösségek otthona legyen.
 
Ha kérdésed van, vagy jelentkeznél valamire, írj emailt: gondolatgenerator@trafo.hu -ra, csatlakozz a programhoz Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevél listánkra.
 
TRAFÓ TANÁRI - nyílt nap
 
Kiknek?
Középiskolai tanároknak.
Mikor?
Szeptember 11-én 16-19 óra között (Facebook esemény)
Mi ez?
A Gondolat Generátor nyílt napja középiskolai tanárok számára, ahol megtudhatjátok milyen specialitásai vannak egy kortárs befogadó ház színházpedagógiai programjának, saját bőrötökön tapasztalhatjátok meg milyen új lehetőségek állnak diákjaitok rendelkezésre, kipróbálhattok művészeti alkotásokhoz kapcsolódó játékos feladatokat, és közvetíthetitek tanítványaitok igényeit.
Jelentkezés:
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket emailben várjuk a képviselt iskola megjelölésével.

 
#MINDENKITÖRTÉNET - közösségi színházi előadás
 
Kiknek?
A Trafó közönségének.
Mikor?
Bemutató: október 16-án 19.00-kor a Trafó Klubban.
Mi ez?
A Trafó huszadik születésnapjára készülő közösségi színházi előadás. A nyár során különböző fesztiválokon gyűjtöttünk személyes történeteket a felnövésről, változásról, felelősségről, szabadságról, szerelemről, elválásról; arról, hogy milyen érzés húsz évesnek lenni. Ezeket összefűzve, a történeteket mesélő civil szereplőkkel közösen festünk körképet a “húszévességről”.
Jelentkezés:
A jegyvásárlás és -foglalás a Trafó jegypénztárában vagy a jegy@trafo.hu címen lehetséges.
 
 
CSATLAKOZÓ - alkotócsoport
 
Kiknek?
Egy 15-25 évesekből álló csoportnak.
Mikor?
Minden héten kedd délután.
Mi ez?
A Trafó állandó diákcsoportja heti rendszerességű drámajátékos foglalkozásokon színházi, táncos, képzőművészeti és zenei oldalról vizsgál meg egy adott témát. A csoportos munkán kívül megismerkednek a Trafó kínálatával, szemléletével és alkotóival is, ezzel tapasztalatot és inspirációt szerezve saját alkotófolyamatukhoz. Az évad végén az érdeklődőknek összművészeti performansz keretében mutatják be munkájuk eredményét.
Jelentkezés:
Jelentkezni emailben lehetséges 2018.október 19-ig egy rád jellemző történet elküldésével.
 
 
NÉZŐPONT - közönség-össze-találkozó
 
Kinek?
Bárkinek, aki a Trafóban megtekintette az adott előadást, és beszélne róla.
Mikor?
Egy hónapban kétszer. Figyeljétek a logót! Következő időpont: .október 19.
Mi ez?
A Trafó megadott előadásait követő félórás, kötetlen beszélgetés, melyen a felmerülő kérdéseket nem az alkotóknak, hanem a közönség más tagjainak tehetitek fel. Gyűjtsétek be, cseréljétek ki, gondoljátok végig, értékeljétek újra a különböző véleményeket! A programhoz tartozik egy pontgyűjtő füzet, amelybe lejegyezhetitek gondolataitokat, és gyűjthetitek az alkalmanként  járó néző-pontokat, melyeket ajándék jegyekre válthattok be.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges. Látogatható alkalmanként vagy folyamatosan.
 

BEKAPCS - pályázatok
 
Kiknek?
A kiírt pályázatok célcsoportjai eltérőek.
Mikor?
Új pályázatot három havonta írunk ki.
Mi ez?
A Trafó egyes programjai által érintett témákhoz, a bennük megjelenő képekhez vagy szöveg-részleteihez kapcsolódó pályázatok, melyekben különböző műfajú alkotásokat várunk egyénektől, vagy csoportoktól. A beérkező műveket a kiinduló programhoz kapcsolódó zsűri értékeli, a pályázatot pedig egy nyilvános eredményhirdetéssel egybekötött díjátadó zárja, ahol a nyertes pályaművek bemutatásra kerülnek, hogy azután a továbbiakban is megjelenjenek a Trafó webes felületein vagy a Házban.
Jelentkezés: 
Emailben, a pályamunka elküldésével.

 
FÁZIS - középiskolás foglalkozások
 
Kinek?
Középiskolás osztályoknak vagy osztályokból érdeklődő csoportoknak.
Mikor?
Az adott előadás előtti napokban, és közvetlenül az előadás után, csoportonként előre egyeztetett időpontban.
Mi ez?
A Trafós előadásokhoz kapcsolódó két- vagy háromlépcsős színházpedagógiai foglalkozások során az adott előadás által használt formanyelv elemeit munkánkba építve, az érintett témákról játékos formában közösen gondolkodunk, a diákok mélyebb átélését és megértését elősegítve. Drámajátékos eszközökkel ösztönözzük a fiatalokat a párbeszédre, a művészet élvezetteli fogyasztására valamint az alkotó önkifejezésre egy komplex színházi- és közösségi élményért.
Jelenleg a Tótferi c. előadáshoz kapcsolódó foglalkozásra lehet jelentkezni.
https://www.szinhazineveles.hu/program/totferi/
Jelentkezés:
Az osztályok/csoportok nevében az iskola kapcsolattartója tud jelentkezni emailben.
 
-----------------------------------
 
SZAKMAI BESZÉLGETÉSEK AZ ALKOTÓKKAL
 
Kiknek?
Bárkinek, aki kíváncsi maradt.
Mikor?
Az adott előadás után. A következő beszélgetés időpontja:
Mi ez?
Az alkotó(k) és egy, a produkció témájában/műfajában jártas szakértő moderátor beszélgetése azok számára, akiket annyira foglalkoztat egy-egy előadás, hogy még többet szeretnének hallani létrejöttéről és témáiról. Azoknak, akik szeretnek hallgatni és azoknak is, akik mernek kérdezni.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges.


KÜLÖNÓRA
 
Kiknek?
Egy adott előadás nézőinek.
Mikor?
Az adott előadás előtt, 45 perccel, majdnem mindig fél 7-kor.
Mi ez?
Kontextus teremtő, bevezető kiselőadás egy olyan témáról, amit az aznapi előadás érint, vagyis beszélgetés azoknak, akiknek hiányzik a 45 perces tanóra, amelyen egy számára ismerős vagy akár ismeretlen témáról tudhat meg sok mindent.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges.
 

TÁRLATVEZETÉS
 
Kinek?
Bárkinek, akinek a katalógus nem elég.
Mikor?
Minden kiállítás ideje alatt legalább egyszer. A következő tárlatvezetés:
Mi ez?
Tárlatvezetés a Trafó Galéria aktuális kiállításán a kurátor, a kiállitó művész vagy akár az alkotót és műveit jól ismerő szakember vezetésével, és veletek.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges.
 

WORKSHOP
 
Kiknek?
Profiknak és félprofiknak.
Mikor
Eltérő gyakorisággal. A következő workshop időpontja:
Mi ez?
Egyedülálló lehetőség azoknak, akik nyitottak, kíváncsiak,  és tanulni vágynak. Különböző intenzitással 1-2 órában vagy alkalommal ismerkedés egy adott stílussal, tánctechnikával, színházi- és cirkuszi fogással. Meghívottaknak vagy jelentkezőknek.
Jelentkezés:
Az aktuális workshopra való jelentkezés információit figyeljétek a kiírásnál.
 
Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek