The International Institute of Political Murder/Milo Rau (CH/D): Hate Radio

2800 Ft / diák: 2200Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Francia és ruandai nyelven, magyar és angol felirattal.
 
KÜLÖNÓRA
április 21-én 18.30-kor Dr. Búr Gábor egyetemi docens tart Különórát Ruanda 1994, megérteni a megérthetetlent címmel. Mindenkit szeretettel várunk!


„Milo Rau, mint minden nagy színházcsináló, nem állít és nem jelent ki, csupán megmutat, a többit ránk bízza. A (re)konstruált rádióadás végén a fehér redőnyök leereszkednek, a beszélő fejek visszatérnek, hogy (kissé túlságosan is) kerekre formálják a történetet, mi pedig biztonságban érezhetjük magunkat: a szörnyetegek ott maradtak a konténerbe zárva. Vagy már rég itt járnak közöttünk?” (Jászay Tamás, revizoronline)

Ha valami meg tudta volna  a ruandai népirtást akadályozni, állította Philip Gourevitch amerikai újságíró, az az RTLM rádióállomás lehetett volna. De a csatorna elképesztő cinizmussal hónapokon át úgy készült a vérontásra, mint egy elnökválasztásra. A popzenei számokból, sporttudósításokból és politikai kommünikékből és gyűlöletkeltő betelefonálásokból állt.  A Hate Radio dokumentumok és túlélők beszámolói alapján rekonstruálja az  RTLM adásait.

Írta és rendezte: Milo Rau
Dramaturg: Jens Dietrrich
Látvány: Anton Lukas
Szereplők: Afazali Dewaele, Sébastien Foucault, Diogène Ntarindwa, Bwanga Pilipili; felvételről: Estelle Marion, Nancy Nkusi
Videó- és hangterv: Marcel Bächtiger

A HATE RADIO az   IIPM Berlin/Zürich produkciója, a  Migros-Kulturprozent Schweiz, a Kunsthaus Bregenz, a Hebbel am Ufer (HAU) Berlin, a Schlachthaus Theater Bern, Beursschouwburg Brüssel, a migros museum für gegenwartskunst Zürich, a Kaserne Basel, a Südpol Luzern, aVerbrecher Verlag Berlin, és a Kigali Genocide Memorial, a Centre and Ishyo Arts Centre Kigali együttműködésében
 
Támogatók:  Hauptstadtkulturfonds (HKF), Migros-Kulturprozent Schweiz, Pro Helvetia - Schweizer Kulturstiftung, Kulturelles.bl (Basel), Bildungs- und Kulturdepartement des Kantons Luzern, Amt für Kultur St. Gallen, Ernst Göhner Stiftung, Stanley Thomas Johnson Stiftung, Alfred Toepfer Stiftung F. V. S., GGG Basel, Goethe-Institut Brüssel, Goethe-Institut Johannesburg, Brussels Airlines, Spacial Solutions, Commission Nationale de Lutte contre le Génocide (CNLG), Deutscher Entwicklungsdienst (DED), Contact FM Kigali, IBUKA Rwanda (Dachorganisation der Opferverbände des Genozids in Ruanda) and the Hochschule der Künste Bern (HKB), Friede Springer Stiftung.

“Nekem az utóbbi évek egyik legcsodálatosabb színházi, illetve kulturális élménye volt”

" Izgatott, hogy a gyerekek hogyan vesznek fel egyes szerepeket és játszanak el jeleneteket a Dutroux-ügy különböző fejezeteiből."

"Milo Rau, mint minden nagy színházcsináló, nem állít és nem jelent ki, csupán megmutat, a többit ránk bízza." - Jászay Tamás

"Miután kilépek, furcsa, letargikus érzés kerít a hatalmába." -

"A Hate Radio az idő múlásával egyre aktuálisabb lesz." - Milo Rau

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek