smART! XTRA // FREKVENCIÁK

500 Ft
INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

A prezentációk után beszélgetés az alkotókkal.
 
Egy este három munkabemutató, melyek különböző médiumokon keresztül kísérlik meg láthatóvá tenni a láthatatlant: vizuális hullámokat, hangfrekvenciákat, testszignálokat.
 
Gryllus Ábris POST_ audiovizuális installációja Vadas Zsófia Tamarával közös Krund ni Ovel performanszának egyik hipnotikus kulcsmotívumát értelmezi újra, az emberi viselkedésformák extrém és egészen hétköznapi mintázatainak vizsgálatával kiegészítve. Somló Dávid KÖZÖTT c. kollektív mozgás- és hangkoreográfiája egy élőben születő kompozíció közös létrehozására invitál minket. A Connected Bodies Connected feelings biofeedback performansza pedig az érzelmek, az ösztönös arckifejezések és testi reakciók biológiai folyamatainak vizualizációjával kísérletezik egy agyszenzor segítségével.

Gryllus Ábris: POST_
Gryllus Ábris audiovizuális installációja Vadas Zsófia Tamarával közös Krund ni Ovel c. performanszának egyik hipnotikus kulcsmotívumát értelmezi újra, az emberi viselkedésformák extrém és egészen hétköznapi mintázatainak vizsgálatával kiegészítve.
Operatőr: NAGY Marcell
Fővilágosító: MÓNA Zsolt
Focus Puller: DAMOKOS Attila
Külön köszönet: VASS Csenge

https://vimeo.com/abrisgryllus

Somló Dávid: KÖZÖTT
1, Ma reggel berekedt a belső hangom. 
2, Jó lenne, ha mind egyre gondolnánk. /Jó, hogy sohasem gondolunk egyre.
3, Lehet, hogy a korlátok szabadsághoz vezetnek? 

Az experimentális zenei életből is ismert Somló Dávid valós idejű, fizikai interakciókból építkező performansz munkáiban olyan interaktív hangkoreográfiákat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát. Egyszerű elemekből komplex, nem ismétlődő kimenetelű szituációkat komponál, melyek lassan kibontva, játékosan vizsgálják a nonverbális szociális dialógusokat. A smART! XTRA-ra készített munkabemutatóján a fejben és fülben hallott hangok közötti teret vizsgálja a közönség bevonásával.

http://davidsomlo.com

Connected Bodies: CONNECTED FEELINGS
 
Az új technológiai eszközök megjelenésének köszönhetően könnyedén tudjuk mérni az emberi test biológiai adatait, melyek jeleiből következtethetünk viselőjük érzelmi állapotára. Az agyi aktivitást és arckifejezéseket vizsgáló agyszenzorok lehetővé teszik a nem látható érzelmi reakciók vizualizációját. A CONNECTED FEELINGS interaktív performanszban ezeket az adatokat jelenítjük meg felhasználva a közönség előadóra gyakorolt valós idejű fizikai és emocionális hatásait. A tükörképszerűen lemásolt ösztönös gesztusok mozdulatokon keresztül absztrakt hangfolyamként csendülnek majd fel. Vajon mennyire élünk majd vissza a táncos “kiszolgáltatott” helyzetével? Hol vannak az erkölcsi és morális határai egy ilyen típusú interakcióknak?
 
https://connectedbodiesteam.wordpress.com/2016/04/27/connected-bodies-feelings/

TESZTVIDEÓ

 
Meghívott résztvevők: SOMLÓ Dávid, GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara, HARSÁNYI Réka, SZŰCS Dóra Ida, BOLCSÓ Bálint
Sorozatszerkesztő, moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
 
http://davidsomlo.com/
http://harsanyireka.net/
https://vimeo.com/abrisgryllus

 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek