Compagnie Virginie Brunelle (CAN): Átkozottul (Foutrement)

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Március 24-én, csütörtökön, az előadás után Szemessy Kinga táncos, tánckutató beszélget Virginie Brunelle-lel angolul, magyar tolmácsolással.A hűtlenségről szól. A megcsalásról, az árulásról. A tehetetlen haragról és a visszaesésről. A nem múló kísértésről és az állandó újrakezdésről.
 
Szerelmi háromszög: egy férfi és két nő, szeretnek, bántanak, bántódnak, elárulják egymást. Szexuális kalandok szerelem helyett, kétség és kívánás, a kezdeti vonzalomtól a megszállottságig. Extázis és szenvedés, two-in-one. Az elején beszippant és érzelmileg erősen fog a legvégéig.
 

 
Az előadást inspirálta a balett, de ettől még pofátlanul kortárs. Lírai, zaklatott és cserzett egyszerre, mint Brunelle többi darabja: fizikai és érzéki. A tanulmányait frissen befejezett koreográfus 2009-ben alapította a társulatát és ez alatt a rövid idő alatt bele is írta magát a kortárs tánctörténetbe. Nemcsak produkciók létrehozását és forgalmazását tűzte ki célul, hanem egy kísérletező innovációs forradalmat is. A fiatal koreográfus nyers és érzéki táncnyelve áttörte a határokat, a szó konkrét és földrajzi értelmében is: a Foutrement-nal már körbeturnézta Európa 12 városát. És minden alkalommal annyira szeret, hogy letépi a bőröd.
  
Táncosok: Isabelle Arcand, Claudine Hébert, Simon-Xavier Lefebvre
Koreográfus: Virginie Brunelle
Fény: Alexandre Pilon-Guay
Próbavezető: Anne Le Beau
Zene: Bellini, The Nazareth, Goldmund, Handel, Patrick Watson, Amiina
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek