TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 1.

     
2800 Ft | elővételben: 2200 Ft
Az első 200 jegy elővételes
Nagyterem
20.00-21.00 Lower Order Ethics (H/D) (dj set)
21.15-22.15 LAUREL HALO (US) (live)
22.30-23.30 ANDY STOTT (UK) (live)
Mappa Klub
23.30-00.30 S Olbricht (live)
00.30-03.30 Synus0006 (dj set)

Hiánypótló elektronikus zenei sorozatot indítunk sokszínű és haladó szellemű programmal, feltörekvő nemzetközi és hazai művészekkel, kiemelt szerepet biztosítva az izgalmas felfedezéseknek és koncertszerű zenehallgatási élménynek.
 
Andy Stott a dubtechno szigorúan letisztult és hipnotikus világában kalandozva indult nyolc évvel ezelőtt a kultikus Modern Love kiadónál, és bár sokféle stílus felé kacsintgatott az évek során megjelent jó pár kislemezével, mégis folyton visszatért a stílushoz. A 2011-ben kiadott We Stay Together és az azt követő Passed Me By című kislemezeivel viszont letért a polírozott kövekkel kirakott útról és koszosabb, karcosabb hangzást kezdett a zenéjébe építeni. A tavaly év végén megjelent Luxury Problems eddigi legmarkánsabb kiadványa, mellyel megtalálta az általa keresett mély, komplex és szokatlan szépséget. A lemezen a lelassított, zsigeri pulzálás, az apokaliptikus törzsi hangulat és a kopott, nehéz basszusszőnyegek mellett kifacsart, mégis angyalian gyönyörű hangmintákkal is elkezdett kísérletezni, ami nemcsak az önkifejezés következő szintjét jelentette számára, hanem meghozta az áttörést a szélesebb közönség felé is. Az album olyan meghatározó magazinoktól kapott kedvező kritikákat, mint a Pitchfork, a New York Times és a Vogue, de egyik legnépszerűbb száma, a Numb, a Chanel divatház legutóbbi bemutatóján is hallható volt.
 
Olvasnivaló: http://thequietus.com/articles/10464-andy-stott-interview-luxury-problems-passed-me-by
 
Az amerikai dalszerző-énekesnő, Laurel Halo zenei gyökereire hatással volt a detroiti-techno és az analóg szintetizátorok, összetett, egyedi világát a hideg gépek és a saját éteri hangjának kiegyensúlyozott játéka adja, mely megtölti zenéjét súlytalan lebegéssel és végtelen melegséggel. A vokált olykor zenei alkotóelemként használva, olykor transzcendentális hangszínen énekelve a dalaiban olyan számára fontos, mély kontrasztokról mesél, mint az erőszak és a szépség, az analóg tökéletlenség emberiessége és a digitális reprodukció tökéletessége, vagy virtuális kapcsolatok és a fizikai izoláció, ez utóbbiból ered a konceptuális album címe. A neves Hyperdub kiadónál tavaly megjelent Quarantine című  debütáló lemezét a mérvadó underground zenei magazin, a The Wire az év albumának választotta.


 
Olvasnivaló: http://thequietus.com/articles/10460-laurel-halo-interview-uk-europe-tour
 
A Lower Order Ethics mögött rejtőző Lednitzky Szilvia ugyan a mély budapesti underground homályából származik, jelenleg Berlinben tartja rajta az ujját a techno pulzáló nyaki ütőerén. Zenei világában a gót kápolnák és karcos indusztriális hangzások mezsgyéin kacérkodva feszegeti a techno legmélyebb vermeinek titkos ajtóit, felidézve a végtelen, kábult éjszakák hipnotikus, ködös képeit. Amikor nem a dj-pult mögött kísért, akkor a budapesti Technokunst partysorozatot promotálja.

 
S Olbricht egy híres német producer volt, akinek tragikus sorsát egy reménytelen szerelem és egy titkos kapcsolat pecsételte meg. Egy féltékenységből elkövetett gyilkosság áldozatává vált szeretőjével, Dorothy Strattennel együtt 1980-ban Los Angelesben. A breakcore, kísérleti zaj és tánczenei gyökerekkel rendelkező Mikolai Martin ebben a félig fiktív történetben talált inspirációt és S Olbrichtként tavaly adta ki első albumát korhű kazettán az ígéretes hazai tehetségekre fókuszáló, három társával közösen indított Farbwechsel kiadónál.Olvasnivaló: http://www.electronicbeats.net/2013/01/24/an-interview-with-martin-mikolai/
 
Synus0006, azaz Bényei László (Laslowb) a hazai elektronikus zenei szcéna oszlopos tagja, több mint tíz éve producerként azon fáradozik, hogy olyan számokat alkosson, amik hallgatását soha nem fogja megunni. Legyen az techno, experimental, minimal, glitch, vagy dub, nem a zene tempója számít, hanem hogy élőben felvéve egy brutálisan erős karaktert nyerjen. Megfejtéseit a Labyrinth, a Chi, a Panel Trax és saját B4CK6ROUNDNO1SE kiadóján keresztül ismerhetjük meg, zenéit olyan neves dj-k játsszák mint Nick Warren, Ben Klock, Psyk, Electric Indigo.
 

 
Olvasnivaló: http://easterndaze.net/post/36062374723/synus0006-b6nxx5-forest-remixes-1
 TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek