ELECTRIFY vol. 19

Gaika (UK), Huerco S (US), Alpár (HU)

2400 Ft / elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Trafó bérlet érvényes
Az évad utolsó Electrify-ának főszereplői a brit rap legfrissebb tettre kész hangja Gaika, a légies ambient nosztalgikus vonalát újra divatba hozó Huerco S és a csodaszép szintetizátor miniatűröket megálmodó Alpár.

Gaika London Brixton kerületében nőtt föl jamaikai es grenadai vérrel az ereiben. Rnb-hez, hiphophoz, dancehallhoz és indusztriálhoz köthető csúcsmodern zenéje a kapitalista nagyvárosról, a bevándorlók életét meghatározó gyökértelenség problémáiról, a közösségek megerősítésének és a közös fellépés szükségességéről szól. Tavalyi Warp kiadónál megjelent nagylemeze egy szuggesztív, érdes hangot mutat be, aki emelkedett, kaotikus képekkel mutatja be és elszántan utasítja vissza a hanyatlást.

Mióta a kansasi születésű Brian Leeds 2016-ban a tánczene felől az ambient felé fordult, sikert sikerre halmoz ismétlődő dallamokkal és finom textúrákkal dolgozó kortalan zenéjével. Huerco S és Pendant néven is futó zenéit hallgatni olyan, mint hosszú percekig nézni egy félig nyitott ablak előtt lengedező függönyt: az ember rögtön észreveszi az anyag ismétlődő mozdulatsorait, de az is azon nyomban nyilvánvaló, hogy teljesen sosem egyezhet két rezzenése. Észrevesszük a szélerősség, a fény-árnyék változásait és azt is, ahogyan ez a tudatos vagy nem tudatos megfigyelés lecsendesít és elvarázsol minket.

Alpár zenéje a káprázatosan szép, örökkévalóságig hallgatható dallamok kimeríthetetlen forrása. Analóg szintetizátorokkal készülő zenéi a „kevesebb több” elvét követve számonként csupán pár ügyesen eltalált zenei téma egymásra rétegezésével alkotnak maradandót. Romantikus zenéjével a Berlin School és a Kosmische nyomdokaiban lépdel a 70-es, 80-as évek német hagyományait követve, aminek vívmányait a Trafóban is megcsodálhatjuk.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek