Kidd Pivot: Dark Matters

2200 Ft / diák: 1800 Ft
Február 17-én, pénteken, az előadás után Gál Eszter koreográfus, táncpedagógus beszélget Crystal Pite koreográfussal. Mindenkit szeretettel várunk!

Workshop Crystal Pite (CAN) vezetésével, 15-én! >>

200% TÁNC BÉRLETTEL olcsóbb, és nem maradsz le egyik előadásról sem! 
Kidd Pivot: Dark Matters (a febr. 18-i előadás)
Emanuel Gat Dance: Brilliant Corners (az április 28-i előadás)
Rosas: Fase (a május 15-i előadás)
A bérlet ára 6600 Ft, diákoknak 5400 Ft.
Bérletvásárlás >>


...visszatér a grácia ott, ahol az ismeret
mintegy megjárta a végtelent, s így
egyidőben abban az emberalkatban jelenik
meg a legtisztábban, amelyben a tudat
egyáltalán nincs jelen, vagy pedig végtelen,
azaz a bábuban vagy az Istenben.”
(Heinrich von Kleist: A marionettszínházról)

Az univerzumban létező „sötét anyag” semmilyen műszerrel sem figyelhető meg, csupán a környezetére gyakorolt hatásából következtetnek a jelenlétére. Kozmikus szél, titokzatos működésű matéria. Crystal Pite koreográfus Dark Matters (Sötét anyagok) című előadásában ezt az ismeretlen szubsztanciát állítja párhuzamba az emberi testben és lélekben munkáló rejtélyes erőkkel.

Az est első része marinoettjáték: báb éled öntudatára és lázad fel alkotójával szemben a sötétből előbukkanó, alaktalan árnyak segítségével. Az árny visszatérő motívum a koreográfusnő műveiben, “az ember megfoghatatlan és szabálytalan visszhangja, akárcsak ösztöneink és megérzéseink, időnként bölcsebb és gyorsabb nálunk s tökéletes egységben mozog velünk.” (Crystal Pite) Az előadás második felében a táncosok mozgása idézik vissza az előző részben látott marionett finom mozgását, csakúgy, mint az irányítottság és a szabad akarat harcát.

Az 1970-es születésű Crystal Pite Kanada egyik legújítóbb szellemű koreográfusa. 1996-ban csatlakozott a William Forsythe vezette Ballet Frankfurt társulatához, 2001-ben Vancouverbe visszatérve alapította meg társulatát Kidd Pivot néven,Készített darabot a Netherlands Dance Theatre, a Ballett Frankfurt, a Les Ballets Jazz de Montreal és számos más társulat, valamint független táncosok számára.

Koreográfus: Crystal Pite
Táncosok: Eric Beauchesne, Peter Chu, Sandra Marín Garcia, Yannick Matthon, Jiří Pokorný, Cindy Salgado, Jermaine Maurice Spivey                                      
Zene: Owen Belton
Látvány: Jay Gower Taylor
Fény: Robert Sondergaard
Jelmez: Linda Chow
 
Koprodukciós partnerek: Dance Victoria, the National Arts Centre, L’Agora de la danse, Arts Partners in Creative Development, Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt)

Támogató: NKA, Gemeinnütziger Kulturfonds Frankfurt Rhein Main, British Columbia Arts Council, City of Vancouver, The Hamber Foundation, Canada Council for the Arts.
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek