Chris Dave and the Drumhedz / Amoeba

     
3500 Ft | elővételben: 3000 Ft
Az első 250 jegy elővételes

Változás!  A zenekar európai turnéján gitáros és basszusgitár poszton változás történt (Pino Palladino időközben a The Who-tól kapott felkérést, és velük turnézik), a végleges fellépőket lásd lent!

_ _ _ _ _

Először látható saját formációjával Magyarországon a fiatal generáció legtöbb stílusban foglalkoztatott dobosa, a csodagyerekként feltűnt Chris „Daddy” Dave! Az ő játéka hallható Adele 21 című, 6 Grammy-díjat bezsebelt és 25 milliós példányszámban eladott lemezén is, de ugyancsak ő az, aki Beyoncé, Toni Braxton, Erykah Badu és Jill Scott zenekaraiban R'n'B-t; Sonny Rollins, Wynton Marsalis, Pat Metheny és Kenny Garrett mellett jazzt; D'Angelónál soult játszik. A Trafó Kortárs Művészetek Házába európai turnéja keretében, Amszterdam, Stockholm, Gent, Prága és Bergen után érkezik.
 
 
“Chris Dave valószínűleg a legveszélyesebb dobos a földön. Teljesen újraértelmezi azt, amit dobbal megtehetsz.” – Questlove (the Roots)
 
Chris Dave még nem volt húszéves, amikor Kenny Garrett együttesével fellépett Budapesten, a Pecsában. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk a koncertjén, ahogy akkor is, ha nagyon mai és intenzív zenei élményre vágyunk.
 
Chris Dave játéka utánozhatatlanul egyéni, mégis tökéletesen működik bármilyen zenei szituációban. Mindezt jól példázza egy nem is olyan rövid felsorolás zenészpartnereiről, akik meglehetősen különböző stílusok legnagyobbjai: Adele, Beyonce, D’Angelo, Terrence Blanchard, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Mos Def, Erykah Badu, Talib Kweli, Jill Scott, Meshell N’Degeocello, Lalah Hathaway, Sonny Rollins. Jazz körökben néhány hónapja itthon is nagy feltűnést keltett Robert Glasper Experiment Black Radio című lemeze, melyen szintén Chris Dave dobol.
 
Saját zenekarával rengeteg stílust bejárnak; saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is játszanak (Jimi Hendrix, Fela Kuti, J Dilla, Radiohead). A legjobb ajánló azonban maga a zene, mely az alábbi linkeken elérhető. 

Amikor tehetjük, egy hazai együttest is bemutatunk, akiknek zenéje, hozzáállása egyértelműen kapcsolódik az est fő fellépőjéhez. Ez az együttes mi más lehetne ezúttal, mint az Amoeba, akik nagyon friss és hiánypótló zenéjükkel gazdagítják a hazai klubéletet.

Ezen bővült felállásában kb 1 éve zenél együtt a 4 úriember. A kezdeti trió formáció Sabák Péter összehívására jött létre a (ma is aktív) Fixi4 nevű hiphop bandában való közös zenélések élményeiből fakadóan. Közös gyökereiket funk jazz és hiphop szituációkban érték tetten, valamint az elektronikus beatmaker hozzáállás is közös halmazt jelent az együttes kebelezési területében.

Chris Dave and the Drumheadz
Jermaine Williams – basszusgitár
Kebbi Williams – szaxofon
Isaiah Sharkey – gitár
Chris Dave – dob

Amoeba
Sabák Péter - basszusgitár, szintetizátor, szempler, vokál
Sági Vanis Viktor - gitár, szempler
Bognár Szabolcs - rhodes, effektek
Boros Levente - dob, szintetizátor

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek