ONTROEREND GOED (B): KÖZÖNSÉG / AUDIENCE

2500 Ft / diák: 2000 Ft / A Gyújtópont Színházi Bérlet és a Trafó bérlet érvényes.

A GYÚJTÓPONT SZÍNHÁZI SOROZAT keretében

Angolul, magyar fordítás nélkül. Középfokú angol nyelvtudás szükséges.

BESZÉLGETÉS!
A november 16-i előadás után Herczog Noémi és Sztrókay András kritikusok beszélgetnek az alkotókkal angol nyelven (fordítás nélkül).
Mindenkit szeretettel várunk!


16 éven felülieknek.


Mennyire tud egy random közönség közösséggé formálódni? Hol töri át a szolidaritás a csendszabályt? És te, te mész a tömeggel? Van önálló véleményed? Hagyod, hogy mást bántsanak? Kiderül.

Mi van akkor, ha az előadót jobban érdekli a közönségként összegyűlt ember csoport, mint a saját előadása? Mi van, ha ők igazából rólunk akarnak beszélgetni? A belga társulat arra kíváncsi, hogy az egyes emberek mennyire tartanak ki személyes hitük, meggyőződésük mellett, mennyire befolyásol(hat)ják őket a körülöttük zajló események, folyamatok, mennyire lehetnek kitéve a manipulációnak. Kritikus pillanatok, izgalmas helyzetek, akció és reakció különleges egyvelege.

A közel tíz éves múltra visszatekintő Ontroerend Goed azért él, hogy határokat feszegessen: az előadóművészet, a morál és az etika határait. Míg pontosan tudják, hol húzódik a határ a szembesítés és a sértés között, céljuk, hogy megmutassák, a 21. század elején mennyire vagyunk kitéve a manipulációnak, érkezzen az a politika vagy a média vidékéről. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott. Heves vitákat fog kelteni. Nyugtatásképpen az egyik fellépő szerint „a színház egy biztonságos hely, hogy kipróbálhassunk veszélyes dolgokat”.
 


Rendező: Alexander DEVRIENDT
Színészek: Roos VAN VLAENDEREN, Matthieu SYS, Tiemen VAN HAVER, Joeri SMET
Dramaturg: Joeri SMET
Látvány és Jelmez: Sophie DE SOMERE
Fényterv és zene: Timme AFSCHRIFT
Kamera: Aaron DE KEYZER
Technikus: Lilith TREMMERY, Sam VANDENHOECK

Koprodukciós partner: Richard Jordan Productions Ltd.; Vooruit Kunstencentrum & Drum Theatre Plymouth

Támogatta: The National Theatre Studio (London), Drum Theatre (Plymouth) & Vooruit (Gent); Flemish community, the Province of East-Flanders & the City of Ghent.

http://www.ontroerendgoed.be/
 
Az előadás a Gyújtópont Színházi Sorozat negyedik állomása. A korszerű színház - és színházcsinálás komplex eszköz: közvetlen kapcsolatot teremt játszók és nézők közt, és a szokásos egyoldalú befogadás helyett a párbeszédes viszonyra épít. Közvetít és felmutat. Épít nézői gondolkodására, aktív részvételére, sőt esetenként számít ellenállására is. A sorozatban bemutatkozó társulatok között van olyan, amelyik erős vizualitással operál, van olyan, amelyik az interaktivitásra, a nézői részvételre épít, van olyan, amelyik a hagyományos történetmesélést választja, és szinte mindegyiknél fontos és kiemelt szerepet kap a (mozgó) kép. Öt minta arra, hogyan lehet ma, 2012-ben aktuális témákat művészileg is aktuális módon bemutatni.   
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek