Czitrom Ádám & Porteleki Áron

A belépés az Nyúzzatok meg c. előadásra váltott jeggyel ingyenes.
!!A KONCERT ELMARAD!! Az európai légi közlekedés és az időjárás nem voltak tekintettel a duó rajongóira és Porteleki Áront külföldön tartották Észtországi fellépése után.

A belépés a Nyúzzatok meg c. előadásra váltott jeggyel ingyenes.
 
A dob-gitár duó 2013-ban, a Nyúzzatok meg előadás kapcsán kezdte meg működését. A két fiatal zenész külön-külön is rengeteg zenei projektben és zenekarban dolgozik, otthonosan mozognak a jazz-, a rock-, a kortárs-, és a magyar népzenében is. Párban pedig sodrás és radikális műfaji eklekticizmus jellemzi őket. Igazi power-zene, mely sokféle hangképben ölt testet, koncertről koncertre új irányt adva lényegi mozgatórugójának, a szabad improvizációnak.
 
Porteleki Áron a budapesti táncházakban nőtt fel, erdélyi és magyarországi zenészektől tanult népzenét háromhúros brácsán, valamint jazz-dobot Geröly Tamástól. Apja, Porteleki László (ex-Téka, Muzsikás) révén, brácsásként aktívan koncertezik népzenészekkel, de valódi énje mégis a dobok mögött szólal meg. Egy sor hazai alternatív és improvizatív zenei formáció tagjaként (Dorota, 12z) ismerhettük meg.

Czitrom Ádám, a budapesti jazz és underground szcéna sokoldalú gitárosa, Izraelben kezdte zenei tevékenységét. Első előadói tapasztalatát a tel-avivi Operában szerezte. Magyarországra való költözését követően több évig hallható volt különböző jazz és világzenei formációkban. 2008-ban ösztöndíjat nyert a Berklee College of Music gitár-zeneszerzés szakára. Állandó zenekarai (Ant, Vasárnapi Gyerekek, Mr. Priváti) mellett turnézott Valerie June amerikai country-blues énekesnővel, valamint Barabás Lőrinc formációinak gyakori vendége volt. Zeneszerzőként számos film- és reklámzene megírásában működött közre.
 
CZITROM Ádám, gitár
PORTELEKI Áron, dob
 
Fotó: Gaya Arutyunyan


 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek