Heine Avdal: Lyukas doboz – meghitt találkozás önmagunkkal

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Tölts el egy negyed órát a lyukas dobozban, és egészen különleges élményben lesz részed! Ha szeretnél biztosra menni, ne felejts el bejelentkezni!

A programra előzetesen a jegypenztar@trafo.hu emailcímen, valamint a helyszínen lehet regisztrálni.

Hogyan reagálunk az emberi érintésre a digitalizált technológia korában? Hogyan fordítjuk le magunkban szavak nélkül a képek nyelvére? Ezek a kérdések foglalkoztatják a Lyukas doboz alkotóját. Nagyon is aktuális kérdések ezek manapság, amikor egyre inkább a technológia teremtette virtuális helyszíneken és láthatatlan csatornákon keresztül kommunikálunk. A Box with holes, vagyis Lyukas doboz olyan installáció, melyben a „néző” egyedül tölt el egy negyedórát. Fizikai tapasztalat és a technológia együttesen igyekszik transzponálni érzékelését, érzékeit, ezáltal a megszokott kifelé figyelés helyett befelé irányítani figyelmét.

Heine Røsdal Avdal táncos, performer, koreográfus és videóművész útja oslói művészeti tanulmányai utána a nagynevű koreográfusokat és táncosokat nevelő brüsszeli P.A.R.T.S.-ba vezetett. Munkáiban arra keresi a választ, hogy a legújabb technológiai vívmányok hogyan állíthatók az emberi test és a minket körülvevő valóság újszerű érzékelésének, értelmezésének szolgálatába. A Box with holeskísérlet az emberi érintés és az érintés keltette képzetek közti kapcsolat, működési mechanizmus felderítésére.
 
Koreográfia, videó és performansz:
Heine Røsdal Avdal 
Előadják:
Michiel Reynaert, Krisjanis Sandts, Heine Avdal
Művészeti tanácsadó:
Yukiko Shinozaki
Koproducerek:
Dans in Kortrik – Belgium, Kanuti Gildi SAAL - Tallinn/Estonia, BankART 1929 – Yokohama/Japan, Brakke Grond Theater – Amsterdam/Nederland, Black Box Teater – Oslo/Norway, BIT-Teatergarasjen – Bergen/Norway, Teaterhuset Avantgarden – Trondheim, Beursschouwburg – Brussel/Belgium.
 
 


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek