DJ Bootsie Quartett & iamyank Live Ensemble

2400 Ft / elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Trafó bérlet érvényes
DJ Bootsie és iamyank ízlésének és zenei érdeklődésnek igen nagy a közös halmaza, mégis erős, egyedi stílusjegyekkel rendelkezik mindkettejük munkássága: a folyamatos kísérletezés, a merengős érzetek, az akusztikus és elektronikus eszközkészlet összemosása kezdetektől jelen van mind a lemezeiken, mind pedig a színpadon. Az elmúlt évek alatt egymás rajongóiból hamar közös terveket szövő baráti viszony alakult ki. Ezen az estén nem csak először áll együtt színpadra két produkció, a két zenész részt vesz egymás produkciójában és előadják decemberben megjelenő első közös dalukat is. Erősen ajánlott mindenkinek akiben megmozgat valamit, ha azt hallja: merengő downtempo, absztrakt hiphop, electronica, ambient, cinematic. 

 

 

DJ Bootsie
Hip-hop, bassmusic, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, valamint jazz... Ezek mesteri elegye alkotja a DJ-producer-turntablist, Bootsie számait, aki idén karrierjében egy újabb szintet lépve a kinai euphoria és a hazai tavaszi fesztivált is megjárta. Egyéni hangjának köszönhetően már az első, az Ugar Recordsnál megjelent lemezével kitűnt a nemzetközi hip-hop-elektronikus szcénából. Második és harmadik lemezét az angol BBE kiadó jelentette meg olyan nevek mellett, mint J-Dilla, Pete Rock, DJ Vadim, DJ Jezzy Jeff vagy Madlib... Készített színházi és filmzenéket, számai neves válogatásokon, sorozatokban, a divatvilág fórumain szerepelnek. (Buddha Bar, CSI helyszínelők, Vogue.de, Mercedes Benz Mixtape, Marc Cain, DJ Cam-Myplaylist Rófusz Ferenc - Ticket.. ..)
Ezuttal Quartet formációjával áll a Trafó szinpadára, ahol a tavaszi fesztivál vastapssal
ünnepelt programjából a Tempoviadalból és az Iamyankkal készitett közös anyagukból játszanak Kemuri különleges látványvilágára.

Solymosi Vilmos - hangminták, lemezjátszó, effektek
Lázár Tibor - dob
Grünwald László - Vibrafon, marimba, steel drum
Vázsonyi János - Saxofon, furulya
Vj- Kemuri Somogyi Kristóf

iamyank Live Ensemble
Iamyank hazánk egyik legsokoldalúbb elektronikus zenei producereként és előadójaként ismert. Zenéjében mindig szabadon kezelte a műfaji határokat, azokat folyamatosan tágítva, átlépve alakította ki sajátos hangzásvilágát, amellyel azóta is állandó kísérletezésben van. Számos önálló koncertje mellett zenekari felállásban és dj-szettekkel is megjárta a legnagyobb hazai fesztiválokat és fővárosi, vidéki klubokat. A legutóbbi 2016-ban megjelent ‘Hiraeth’ c. nagylemezét követő turné után nem sokkal visszavonult és zongora-cselló duóban formájában Atreyu’s Horse néven improvizatív ambient side projecttel koncertezett többek között a PIano Day Budapest-en is. Az ezt követő egy évben zongora, cselló és moduláris szintetizátor kísérletek rögzítésével gyűjtötte össze a második nagylemez alapelemeit, végül ennek előadásához 2018 nyarán megalapította a zongora, dob, basszus triót fúvós és vonós hangszerekkel kiegészítő iamyank Live Ensemble-t. Ezen az estén a résztvevők a második lemez anyagán kívül hallhatják korábbi dalok áthangszerelt verzióit is.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek