Compagnie par Terre / Anne Nguyen (FR): Önellátás (Autarcie (....) )

2800 Ft / diák: 2200Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
200% Tánc bérlet érvényes

Popping WORKSHOP
Profi kortárs vagy hiphop táncosoknak október 29-én 10:00-13:00-ig a Trafó Stúdióban. Jelentkezés és további infó: workshop@wsf.huOrganikus veretés.
 
Stratégiajáték ötven percben, melyben a négy táncos megforgatja breakdance specialitásait kortárs mozgáskincsükben. Tomboló rítusba kezdenek félúton a kötött, arccal-előre mozdulatok világa és a szabad kalandozás között. Erős egyéniségüket belökik a színpadra, területet foglalnak, szövetségest keresnek és hatalomra törnek. Harci táncok, nyughatatlan törzsi rítusok, pulzáló, zabolátlan ritmusok keresik a harmóniát.
  

 
A break táncos és a hiphop párbajokat jól ismerő Anne Nguyen 2005-ben alapította társulatát. Tudományos gondolkodás és a harcművészetekben való jártassága inspirálja koreográfiai világát, melyben keveri a hiphopot saját nyelvével. Pontos mozdulatok, geometriai korlátok, kontrasztok az energiahasználatban és sűrűségben, váratlan térhasználat – ezeken keresztül egyesíti a hiphop nyers rutinosságát grafikus, dekonstruált koreográfiai nyelvével.
 
„B-boying jellegű előadás Anne Teresa de Keersmaeker stílusában. Vagy inkább valami breakdance keresztezve William Forsythe fogalmakkal. A koreográfus Anne Nguyen hozzászokott már ezekhez a megjegyzésekhez. Érti is a hasonlatot, mivel a hiphopot igyekszik szétszedni, hogy újra összerakhassa, mint egy kirakós játékot, és létrehozhassa egyre elismertebb koreográfiáit.” (Liberation)
 
Koreográfia: Anne Nguyen
Táncosok: Konh-Ming Xiong, Magali Duclos, Farrah Elmaskini, Valentine Nagata-Ramos
Eredeti zene (zeneszerző és ütőhangszeres): Sébastien Lété
Fényterv: Ydir Acef
Művészeti tanácsadók: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker
Jelmezterv: Courrèges
 
A Teatroskop támogatásával valósul meg a FranceDanse Orient-Express részeként. A Teatroskop programot a Francia Intézet, a francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium és a francia Külügy és Nemzetközi Fejlesztés Minisztérium indította el.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek