A HOPPart TÁRSULAT és a NÉZŐMŰVÉSZETI Kft. bemutatja

2500 Ft / diák: 2100 Ft / Trafó bérlet érvényes
"Ez a város egy távoli bolygó,
Itt élni nem rossz, és itt élni nem jó."
Menyhárt Jenő, Európa Kiadó
 
 
Menni vagy nem menni? Csinálni vagy rinyálni? Élni vagy úgy tenni? Levetkőzni vagy álruhába bújni? Leépülni vagy beépülni? Balaton vagy Trabant? Kőleves Kert vagy Ellátó Kert, Édenkert vagy nyakatekert? És a szerelem?
A darab szereplői kivonulnak a világból, hogy meghozzák a maguk döntéseit. De lehet-e döntéseket hozni a világon kívül?
 
Ezúttal két csapat játszik egy térfélen. Az Ascher Tamás és Novák Eszter zenés színész-osztályából alakult HOPPart Társulat négy év alatt önálló arculatú, erős társulattá szerveződött, repertoárjukban egyaránt szerepel musical, kortárs darab, szappanopera és tragédia is.
 
„…úgy tartják, teljesen mindegy, hogy ez a társulat épp egy osztály tagjaiból alakult, az a lényeg, hogy egy közösség jól tudjon együtt dolgozni. És ők tudnak. Letették a voksukat egymás mellett, meg akarják cáfolni az ellenzők véleményét. Céljuk egy olyan zenés színházi forma kialakítása, amilyen ma még nincs Budapesten. Szeretnék hasznosítani az egyetemen megszerzett tudást, szervesen használni a zenét, sőt, akár a prózát is úgy megkomponálni, mintha zenemű lenne. A többszólamú éneklés és saját maguk zenekari kísérete nem akadály, van köztük zongorista, klarinétos, hegedűs, melodikás… Ma „all-round”-színészek kellenek, mondta nekik Selmeczi György az egyetemen. Hát ők azok lesznek. Kísérletezni akarnak az alternatív zenés színházzal, hogy ne csak a musical és az operett jelentsen zenét a színházi közönségnek. A saját hangjukon akarnak megszólalni, önálló gondolatokat átadni…”
 (Rick Zsófia, Fidelio)
 
A Nézőművészeti Kft. formációt – számos sikeres előadás létrehozása után – 2009-ben alapította a Krétakörben (is) évekig együtt dolgozó Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. Klasszikusok újraértelmezésével éppúgy kísérleteznek, mint improvizációkból táplálkozó új drámai szövegek létrehozásával.
 
Mindkét csapat több rangos szakmai díjat nyert.
 
Koltai M. Gábor 2000-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán. Azóta számos színházi projektben dolgozott vidéken és a fővárosban egyaránt. 2005-ben megjelent Sediánszky Nórával közösen írott Tempefői c. drámája, 2007-ben pedig A kétfejű fenevad című rendezése szerepelt a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában. 2010-ben elnyerte Budapest Főváros Színházi Díját "Legjobb rendezés" kategóriában.
 
Szabó Lőrinc fordításának felhasználásával.

Szereplők/Presenters: Barabás Richárd, Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Katona László, Kiss Diána Magdolna, Kovács Krisztián, Mucsi Zoltán, Roszik Hella, Scherer Péter, Szabó Márta, Szilágyi Katalin
 
Dramaturg: Kárpáti Péter, Sediánszky Nóra
Látvány/: Vereckei Rita
Produkciós vezető: Matók Szilvia
Fotós, Grafikus: Borovi Dániel
Producer: Orlai Tibor
Asszisztens: Tóth-Gábor Anna
Fény: Éltető András
Hang: Rembeczki János
Rendező: Koltai M. Gábor 

SABRI-HOPPART
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek