ELECTRIFY vol. 17

Demdike Stare & Michael England (UK), Kelman Duran (US), Asio Otus (HU)

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes

Általános bérletek és ikerbérlet érvényes 
Lélegzetelállító filmfelvételek zajos dub technóra komponálva, karibi érzelemdús klubzene és simogató dzsungelhangok a 17. ELECTRIFY programjában. Michael England élő vetítésével adja elő legújabb műsorát a nagyhírű brit dark-ambient zaj-techno duó a Demdike Stare, fellép a dominikai gyökerű, Los Angelesből érkező Kelman Duran, valamint Lisszabonból hazalátogat Asio Otus, hogy bevezessen minket sokrétegű érzékeny zenei világába.Demdike Stare két manchesteri gyerekkori jóbarát, Miles Whittaker és Sean Canty duója. 2009-es indulásukkor fő inspirációs forrásuk egyrészről az okkultizmus volt, az észak-angliai régió boszorkányai, az őket övező perek, gyilkosságok, mítoszok, másrészről pedig az évek során felhalmozott, szokatlan hangzású lemezekből álló gyűjteményük. Ez a kombináció a korszak meghatározó dark-ambient lemezeit termelte ki, mint például a Symbiosis vagy a Forest Of Evil. Később a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeztek a zaj és az industrial elemekre, legújabb lemezük pedig a rave és a jungle hatásait is beépítette a Demdike Stare univerzumába. A berlini Atonalt és a krakkói Unsoundot követően érkezik az Electrifyra Michael England vizuális művésszel közös formációjuk, ahol a szuggesztív zene költői képi világgal alkot majd ellenállhatatlan párost.

Az este másik fellépője a dominikai médiaművész Kelman Duran, aki olyan karibi műfajokat helyez tartalmilag és formailag is új kontextusba, mint a reggeaton és a dancehall. Jelenleg doktoriját végzi Los Angelesben, forgatott rövidfilmet az egyik legelnyomottabb, rezervátumban élő dél-dakotai törzsről, az ogala lakotákról, koncept albumot készített az 1804-es haiti függetlenségi forradalomról reagálva a jelenlegi dominikai társadalomban a feketéket érő hátrányos megkülönböztetésre, Rail Up néven saját klubsorozata van Los Angelesben és visszatérő műsora az NTS Radio-n. Visszhangba és éteri, kitartott akkordokba fojtott zenéiben nem ritka, hogy egy számon belül találkozzon Rihanna és William Basinski, miközben a szétszabdalt dalszövegekből az egyenjogúságért való küzdelem hangjai szólalnak meg.

Asio Otus ékszerszerű, gyors-lassú hiperreál minatűrjei mögött a jelenleg Lisszabonban élő Tóth Márton áll. Látványos zenéje hol meditatív, hol pedig éppen hogy végletesen izgága. Sosem tudni, mikor bújik elő a barokk, a footwork a new-age ambient vagy épp a house hatása, de az biztos, hogy folyton változóban vannak a hangsúlyok, ami által az összkép is mindig mozgásban marad.


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek