Kortárs tánc, nemcsak a kortársaiddal

Kortárs tánc, nemcsak a kortársaiddal – Bontsuk le együtt a generációk közti határokat és éljük meg a közösség élményét!

 - Hozz magaddal valakit egy másik generációból!

Simkó Beatrix generációkat összekötő kortárs tánc foglalkozása. A kredenc a pincében maradt című táncszínházi előadás kiegészítő programja szeptember 12-én kerül megrendezésre a Trafó Stúdióban a 28-i premierhez kapcsolódóan.

Az esemény résztvevői olyan helyzetgyakorlatokban vehetnek részt, melyek az előadás próbafolyamatát képezték: a különböző generációk tagjai a tánc eszközével oszthatják meg egymással személyes élményeiket és történeteiket, reflektálhatnak több, mindannyiunkat érintő témára. A 1,5 órás foglalkozás fejleszti a kreativitást és segít abban, hogy idősek és fiatalok könnyebben utat találjanak egymáshoz. Hiszen a tánc, közösségi élmény. Éljük meg együtt, és bontsuk le a korosztályok közti határokat! 

Kinek?

20-tól 70 éves korig

A program oltási igazolvánnyal látogatható, a foglalkozás fokozottan ügyel a távolságtartásra. Előképzettség nem szükséges. 

Mikor?

Szeptember 12-én 10:30-12:00-ig

Hol?

Trafó Stúdió (1094, Budapest, Liliom utca 42.)

Hogyan?

A járványhelyzet miatt a foglalkozás limitált résztvevő számmal indul. A részvételi szándékot kérjük szeptember 11-ig az alábbi e-mailre küldött levéllel jelezni: bkovacs.theatre@gmail.com

A foglalkozáson való részvétel adományalapú, ingyenesen is részt lehet rajta venni. Akinek van rá lehetősége és szeretné támogatni a programot, az bármilyen összeggel megteheti.

Kivel?

Simkó Beatrix táncművész, koreográfus, médiaművész

Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Hamburgi Egyetemen folytatta média és performansz területen. Több mint tíz éve aktív szereplője a kortárs táncszcénának Budapesten, illetve az elmúlt hat évben számos nemzetközi koprodukcióban dolgozott. Az európai Aerowaves és Life Long Burning programok beválogatott művésze, és szoros együttműködésben dolgozik a budapesti Műhely Alapítvánnyal. Munkáiban a közvetlen környezetünk egyénre gyakorolt hatásait vizsgálja és kutatja, melyet a test expresszív, non-verbális kifejezőeszközein keresztül mutat be.

simkobeatrix.hu

Visszajelzések korábbi foglalkozáson résztvevőktől:

“Jó érzés megtapasztalni, hogy ha nem is vagyunk képzett táncosok, akkor is mindannyian tudunk táncolni és kreatívan alkotni, és szerintem ebből olyan önbizalmat nyerhetünk, amit aztán a hétköznapokba is magunkkal vihetünk. Beatrix nagyon ügyesen vezeti végig a résztvevőket a programon, könnyedén megteremti a bizalommal teli légkört.” – Megyeri Léna

“Kortárs zenét hallgatni és kortárs táncot nézni nekem mindig eufórikus élmény, pedig nem vagyok sem zene- sem táncértő. Ezen a workshopon valamennyit megtapasztaltam abból, hogyan születik egy táncelőadás. Emellett átéltem újra, hogy zenére mozdulni felszabadító élmény.” – S. Takács Zsuzsanna

Fotó: Dömölky Dániel

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1211341389330351

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek