Hangover Reading Club #6

A Trafó Galéria szombat délelőtti olvasóköre olyan friss elméleti megközelítésekkel és kritikai nézőpontokkal foglalkozik, melyek az emberinél tágasabb világokba és a megszilárdultnak hitt rendszereken túlmutató áramlásokba engednek bepillantást. A felkért kurátorok, művészek vagy elméleti szakemberek által vezetett egyes alkalmak — a Trafó Galéria aktuális kiállításaihoz is kapcsolódva — többek között a poszthumán elméletek, az ökofeminizmus, a queer-ökológiák, a hidrofeminizmus, a spekulatív realizmus és az objektum-orientált ontológia mentén kezdeményeznek beszélgetést.

Az olvasókör következő, hatodik alkalma 2020. február 15-én (szombaton) délelőtt 11:30-kor kezdődik majd, melyet Trapp Dominika, valamint Kremmer Sarolta vezetnek majd.

Rokonulás sokasodás helyett

A Hangover Reading Club következő eseménye ezúttal Trapp Dominika "Ne tegyétek reám..." című kiállításához kapcsolódóan a gyerekvállalás kérdésességét veti fel az ökológiai válság korában. A szövegek mentén szó esik majd a gyerekvállalás etikai vetületéről, a reprodukciós igazságosság – akár fajokon is átívelő – kiterjesztésének módozatairól, illetve alternatív családalapítási stratégiákról. Ahogy a legutóbbi olvasókörön, úgy ez alkalommal is a paraszti közösségeknek a természeti és társadalmi kihívásokra adott, kultúrateremtő válaszai is a spekulatív vizsgálódás tárgyát képezik majd.

Trapp Dominika képzőművész, "Ne tegyétek reám..." című egyéni kiállítása 2020. január 18. és március 1. között látogatható a Trafó Galériában. Kremmer Sarolta szociológus, a Semmelweis Egyetem szülésznő hallgatója.

A Hangover Reading Club-on megbeszélésre kerülő szövegek vegyesen angol és magyar nyelven olvashatók, a beszélgetések pedig magyarul zajlanak. Az egyes alkalmakhoz kapcsolódó szövegeket előzetesen emailen elküldjük az érdeklődőknek (a szövegekért, kérjük, a gallery@trafo.hu címre írjanak). A lassan ébredőkre és kora reggeli piaclátogatókra is gondolva az olvasókör 11.30 órakor kezdődik. Az olvasókör egyes alkalmai, bár kapcsolódnak egymáshoz, nem egymásra épülnek, így bármelyik alkalommal lehet csatlakozni.

A sorozat ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Hangover Reading Club korábbi eseményei, valamint az olvasókör jövőbeli témái és időpontjai a következő linken érhetőek el.

Támogató: NKA

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek