KÜLDETÉS TELJESÍTVE: BELANCIEGE > Éber Márk Áron tárlatvezetése

2023. április 22-én, szombaton 17 órától Éber Márk Áron szociológus tart tárlatvezetést a Küldetés teljesítve: Belanciege című kiállításon.
A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

"Rendszerváltások Kelet-Európában: összeomló gazdaságok, dezintegrálódó társadalmak, demokráciának remélt káosz, felzárkózásnak képzelt leépülés, széteső mezőgazdaság és összeomló ipar, tömeges egzisztenciális válság és a bomlás virágai: újgazdagok, oligarchák, demagógok és privatizátorok. Az egyik oldalon a tőke és a hatalom felhalmozása, a másikon a munkájukkal az országot évtizedekig építők kisemmizése. Kevés egyéni siker, masszív kollektív kudarc.

A győztesek viszont nagyon is demonstrálni akarják, hogy sikeresek, hogy ők az élet császárai, akiket senki nem verhet át. Előbb Ceca és Jelena Karleuša és a turbófolk, majd visszatérnek az „aranyfényű kilencvenes évek”: Kim Kardashian, Kanye West és a Balenciaga. Csak a Balenciaga." (Éber Márk Áron)

Éber Márk Áron szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Kar docense, a Helyzet Műhely egyik alapító tagja, az Új Egyenlőség online társadalomelméleti magazin szerkesztője, a Partizán Mi a teendő? című podcastjának társházigazdája Pap Szilárddal.

Képkredit: Giorgi Gago Gagoshidze, Hito Steyerl, Miloš Trakilović: KÜLDETÉS TELJESÍTVE: BELANCIEGE, 2019 (3 csatornás HD videó, environment). Kiállítási látkép, Trafó Galéria, fotó: Biró Dávid © Trafó Galéria, Budapest 2023 © A művészek
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek