A ​​BALATORIUM - Zavargó vizek című kiadvány bemutatója

Harun Morrison A környezeti igazságosság kérdései című workshopja után a BALATORIUM - Zavargó vizek című kiadvány bemutatója keretében Soós Borbála kurátor, a kiadvány szerkesztője beszélget a szerzőkkel, és válaszol a kérdésekre.

“A Balaton régióban soha nem látott sebességű ökológiai változások mennek végbe, többek között az éghajlatváltozás, az invazivitás és az ökoszisztémára nehezedő terhelések folyamatos növekedése miatt. A veszprémi Művészetek Házában bemutatott kiállítás és az ahhoz kapcsolódó kiadvány azt kutatják, hogy hogyan képzeljük el a jövő tájait. Kinek a fantáziájában fogunk élni? Ez a téma konkrét ökológiai, politikai és társadalmi szempontokat foglal magában, mint például a tó különböző emberi és nem emberi használóinak az egymásnak sokszor ellentmondó érdekeiről való gondolkodást. Ki és milyen feltételekkel férhet hozzá a tóhoz? Ki szívesen látott vendég és ki nem? Ki hasznos és ki nem?

A kiadvány több különböző, köztük művészeti, kurátori, szociológiai, etnográfiai és biológiai szempontból enged bepillantást a Balatonnal kapcsolatos főbb problémákba.”

A bemutató során a kiadvány ingyenesen elvihető lesz.
A programra a belépés ingyenes.

A kiadvány szerzői: Berecz Diána, Fuzzy Earth (Gedeon Tekla, Sebastian Gschanes), Harun Morrison, Soós Borbála, Ulbert Ádám, Dr Varga Anna, Dr Zlinszky András
Szerkesztette: Soós Borbála
Fordította: Zilahi Anna
Design: Csató Csenge
Kiadó: Művészetek Háza Veszprém

A kiadvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megbízásából, a BALATORIUM projekt részeként megvalósult Zavargó vizek kiállítás (2023. október 19. – 2024. január 28., Dubniczay-palota, Művészetek Háza Veszprém) apropóján jött létre.

Az esemény támogatója a British Council és a VEB2023.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek