A környezeti igazságosság kérdései

Az esemény keretében Harun Morrison művész, író és aktivista, valamint Soós Borbála kurátor bemutatják a Környezeti igazságosság kérdései című projektet, amelyet egy műhelymunka követ. Kisebb csoportokban foglalkozunk majd néhány, a klímaválságra és a környezeti igazságosságra vonatkozó kérdéssel. A Harun Morrison által szervezett és szerkesztett Környezeti igazságosság kérdései (Environmental Justice Questions) egy folyamatosan bővülő, beszélgetésre és termékeny vitára biztató kérdésgyűjtemény. A BALATORIUM - Zavargó vizek című kiállítás (Művészetek Háza Veszprém, 2023. október 19. - 2024. január 28.) alkalmából született új, magyar nyelvű kiadás immár 100 kérdésre bővült, amelyet többek között magyar művészek, antropológusok, kurátorok és aktivisták kérdései gazdagítottak.

Tervező: Cody Lee Barbour | Rajzok: Olivia Abächerli | Magyarra fordította: Zilahi Anna | Lektorálta: Soós Borbála

Az esemény magyar és részben angol nyelven zajlik.
Az eseményre a belépés ingyenes.

Harun Morrison Londonban élő művész és író. Jelenleg a Greenpeace UK rezidens művésze, valamint a V&A Dundee rezidens tervezője és kutatója. The Escape Artist című regénye 2024 elején jelenik meg a Book Works kiadónál. Helen Walkerrel közösen 2006 óta fut They Are Here című projektjük, melynek keretében elsősorban a kontextus-specifikus játékokat dolgoznak ki. Korábban a Black Cultural Archive munkatársa volt.

Soós Borbála Londonban élő magyar kurátor, jelenleg a londoni Kingston University-hez tartozó Stanley Picker Gallery kurátora.

A Környezeti Igazságosság Kérdései (Environmental Justice Questions) eredeti verziója a Mossutstallningarral együttműködésben és a V&A Dundee és az APAP hálózat további támogatásával jött létre. Ez a kiadás a BALATORIUM - Zavargó vizek című kiállításra készült (veszprémi Művészetek Háza, kurátor: Soós Borbála) az Európa Kulturális Fővárosa, Veszprém-Balaton 2023 részeként, valamint további támogatást kapott a British Council Magyarországtól. A kártyapakli nyilvános műtárgyként folytatja életét a kiállítás keretein túl.

Az esemény támogatója a British Council és a VEB2023.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek