Garai Judit - Pass Andrea

Family Nest

     
3200 HUF / student: 2800 HUF

Housig shortage, population policy and eviction. These are the main themes of the performance Family Nest. It is the first adaptation of the 1979 Hungarian film, which was the first work of the young filmmaker Béla Tarr. Is it a journey through time or on the contrary: total stilless?


"Pass Andrea rendezése a Trafóban új utakat keresve a Családi tűzfészek tragikus vonásait, létfilozófiai elemeit erősíti fel. A szinte teljesen csupasz teret hátulról hármas osztatú, az előadás bizonyos pillanataiban kivetítőként funkcionáló, triptichont idéző fal zárja. Ami mögötte van – utal rá a rendezés többször is az odavezető kapuk kitárulásakor – az maga a „külső sötétség”, a pokol."

"Bár látszólag pofonegyszerű a párhuzam lakhatási szempontból a hetvenes évek és a jelen között, a Kádár-kori környezet mégis eltávolítja a nézőt, ami pedig az amúgy bitang erős történetet is meggyengíti, illetve azt a látszatot kelti, mintha semmi se változott volna…"

"A darabot tehát nem kellett a jelenbe átültetve aktualizálni, erőfeszítés nélkül is ül minden mondata, a gulyáskommunizmus tárgyi tartozékait leszámítva minden történhetne akár ma is."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 16h-22h
  • studio and club performance days: 16h-20h30
  • other days: 16h-20h
Trafó Gallery opening hours:
  • Performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Tuesday - Sunday: 4pm-7pm.
  • Closed on Mondays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners