KV Társulat

Pofon - PREMIERE

     
2400 HUF / student: 1900 HUF
Trafó passes are accepted

Accompanying program

We kindly invite our audience to the POINT OF YOU meeting on the 15th October to discuss thoughts and feelings! Organised by Thought Generator.

PROGRAM

"Nem árul zsákbamacskát a címmel és a témamegjelöléssel a KV Társulat, amikor is Pofonnak keresztelik a családon belüli erőszak, azon belül is a nőt bántalmazó tematikát feldolgozó előadásukat. Nem is jellemző a mellébeszélés Urbanovits Krisztinára és Száger Zsuzsannára, a több mint tíz éve működő társulat vezetőire, akiknek krédójuk, hogy előadásaikkal fontos társadalmi kérdéseket boncolgassanak – a groteszket segítségül hívva, lehetőleg „női szemüvegen” át."

"A sokkoló történetek és a szinte minden interjúban felbukkanó, döbbenetesen hasonló elemek mellett fontos felismerés volt számunkra, hogy nemcsak az ütés-verést, tehát a fizikai bántalmazást kell tematizálnunk, hanem a bántalmazás pszichológiai, verbális aspektusait is. A NANE-s beszélgetőtársunk például hamar „ránk szólt”: úgy tesszük fel a kérdéseinket, mintha a párkapcsolati bántalmazás csak messzi zsákfalvakban létező, brutális verésekkel járó jelenség lenne, miközben a valóság az, hogy folyamatosan kapnak segélykérő hívásokat a legelegánsabb budai kerületekből is, gyakran nem fizikailag, hanem lelkileg bántalmazott, a verbális, pszichés kontroll alól szabadulni kívánó nőktől."

"Senki nem fogja a magánéletét beleszőni, miközben mégis valahol benne van. Nem azt választottuk, hogy bemutatjuk valaki(k)nek a személyes sorsát és megrázó jeleneteken keresztül eljutunk valahova. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan működik a rendszer, hova tudsz fordulni, ha bajban vagy, milyen lehetőségeid vannak. Mindezt megpróbáljuk humorral, groteszk látásmóddal megfogalmazni, ami elemeli az egészet a valóságból."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 16h-22h
  • studio and club performance days: 16h-20h30
  • other days: 16h-20h
Trafó Gallery opening hours:
  • Performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Tuesday - Sunday: 4pm-7pm.
  • Closed on Mondays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners