Trafós programok a kirakART-on

Trafós programok a kirakART-on

A több független befogadóhely együttműködésében 2021. június 4. és 6. között megvalósuló kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégén változatos műfajokkal várjuk az érdeklődőket Budapesten. Három napon át közel 30 kirakatot töltünk fel művészettel, a város különböző helyszínein. A Trafó szervezésében performatív produkciókat és installációkat egyaránt láthattok. A kirakART minden programja ingyenes, várunk benneteket!

A Trafó Trafik nevű kávézójának ablakában Szűcs Edit jelmeztervező egyik soha fel nem használt jelmezét állítjuk ki rendhagyó kompozícióban, amely jelenünk posztapokaliptikus hangulatára reflektál. Rácz Márta képzőművész az épület különböző pontjain elhelyezett QR-kódok mögé rejtett GIF-animációkkal meséli el a karaktén-trauma feldolgozását. A Trafóhoz közeli Üllői úti kirakatok egyikét Haraszti Zsolt képzőművész hasznosítja újra, aki nem mellesleg a műszaki igazgatónk: Bizalomkamra c. installációjában szintén a világjárványra reagál, összegyűjtve azokat a szavakat, melyekkel leküzdhetjük az emberek iránti averziónkat. Katona Kati a Tűzoltó utca egyik üvegablakában rendezi be Mirror c. interaktív videóinstallációját, ahol a saját testünk mozdulataival alakíthatjuk a monitorra vetülő önarckép-sziluettünket. A Ráday utcában Tar Tusi Fájó érintések című, az emberi érintkezés megváltozására reflektáló projektjét állítjuk ki, a Gondolat Generátor 9. alkotói pályázatának győztes ruhatervét.


Kálmán Eszter és Dányi Viktória emlékezetes A tó c. előadása kulissza-performansz formájában éled újjá a Ráday utca 38-40. szám alatti, üresen álló kirakatban

A Ráday utca üresen álló kirakatait a Dollár Papa Gyermekei társulat, a Grotesque Gymnastics újcirkusz formáció, Szeri Viktor táncos és társai, Kálmán Eszter látványtervező és Dányi Viktória táncos, valamint a haimey alkotópáros tölti meg színházi jellegű performatív eseményekkel. Kiss-Végh Emőke és Vranik Krisztián ’Krizso’ performanszában a Dollár Papás Torkig c. kisfilmben megismert anya karantén utáni ki- és felszabadulásának lehetünk tanúi. Téri Gáspár és a Grotesque artistái szintén a „megfurcsult” emberi kapcsolatok nyomába erednek. Szeri Viktor multimediális táncprojektje az önfelfedezés folyamatát kutatja. A Stanby Swan produkcióban Kálmán Eszter A tó c. előadásának kulisszáiba pillanthatuk be. Illés Haibo és Melykó Richárd duója pedig egy párkapcsolati box-performanszt mutat be.

#kirakART #művészettelfeltöltve

Böngéssz a trafós programok között: IDE kattintva

A felső képen a haimey duó tagjai láthatók, akik a közvetett magyarázat egy párbaj feszültségére c. cooking performansszal mutatkoznak be a kirakART-on június 4-én 18 és 21 óra között, a Ráday utca 55. szám alatti kirakatban.

MERRE TOVÁBB?

Teljes program, infók, térkép: https://kirak.art/

Szervezők és támogatók: Trafó, Jurányi Ház, Szkéné Színház, MU Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Brand, Ferencvárosi Önkormányzat, Margit-negyed
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek