Dorota Gawęda & Eglė Kulbokaitė: RYXPER1126AE - nyitva

nyitvatartás: keddtől vasárnapig 16h-22h, hétfő: szünnap“Úgy tartják, hogy ha egyszer készülne egy videó a kiállításban, akkor a legkülönfélébb szereplők jelennének meg benne: kiállításlátogatók, egy olvasókör résztvevői, színészek, egészséges vagy a normától eltérő testtel rendelkezők. Ők mind fel vannak készülve arra, hogy a digitális rendszerben rögzítik őket; hogy navigátorokká válnak, hogy tájékozódással kapcsolatos információkat küldenek és kapnak a bőrük külső felületén keresztül. Így képessé válnak a kiállítás jelkészletének, valamint a magukba omló és a felsőruházat felületére kirobbanó történetek hordozóinak közvetítésére. A horror modoros esztétikájában ezek a testek állják a tekintetünket. A tekintetünket, amely vagy ésszerű távolságból közelít feléjük vagy éppenséggel látványossággá alakítja őket.

Elmondásuk szerint ez az elzárt doboz adja a jelenetek helyszínét. Ebben a lapos dekorációban a természet egy olyan mezőgazdasági fogalom keretei közé van zárva, ami egy rögzített, a termelésen alapuló kapcsolatban van a földdel. Ez az ábrázolásmód a 19. századi diorámák sajátja. Egy kamera teremti meg az ökológiai paradigma adatait. Ebben a térben a természet lehetséges értelmezései fedik egymást. A történet egymásra épülő rétegei összhangban vannak a táj/kép betöltésének sebességével.”

Ella Plevin: RYXPER1126AE című szövege

teljes képernyős nézet térkép


2020/04/05 - 04/18

Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė: TollasodásA Tollasodás (Fledgling) (2019) című videó a párizsi Lafayette Anticipations Kaleidoscope Manifesto Fesztiváljának keretében bemutatott SULK III című performansz dokumentációján alapul.

A performansz előadói: Elena Marija, Albane Gayet, Luki von der GrachtA videó a YGRG159:SULK című, az ANTI - Athéni Biennále keretében 2018-ban bemutatott performansz dokumentációja.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek