Időpont

2018.10.06. 20:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft | elővételben: 1900 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes

JegyvásárlásTámogatók:

Elysia Crampton (US), Mhysa (US), Prell (HU)
UH Fest 2018

| zene

| | | UH Fest

2018 OKT. 6.

English-friendly, TRAFÓ20

Az elmúlt évek hagyományát folytatva az egy héten át tartó, Budapest különböző helyszíneit bejáró UH Fest a fesztivál zárónapját is a Trafóval közösen rendezi meg.
Fellép a transznemű bolíviai származású Elysia Crampton, a cyber ellenállás queer fekete dívája vagyis Mhysa, valamint a moduláris szintetizátorok magyar fenegyereke Prell.
 
Elysia Crampton
 
Elysia Crampton a mai elektronikus zene egyik legizgalmasabb laza csoportosulásának a tagja, akik a tánczene határait feszegetve, konceptuális szigorral vizsgálnak társadalmi kérdéseket. Transznemű művészként a Dél-Amerikában őslakos Aymara nép Boliviában, az USA-ban és Mexikóban felnőtt tagjaként személyesen is érintik a kultúrkritikai, posztkoloniális és genderelméletek, amik zenéjének hátterét is adják. Először E+E néven kiadott kollázsmixei révén szerzett nevet, amelyek latin zenét, kortárs basszuszenét, R&B-t, hiphopot, ambientet stb. kevernek egyedi módon. Saját nevén négy lemezt adott ki, az idei Elysia Crampton olyan latin-amerikai ritmusokat használ, mint a kullawada, huayno, tarqueada stb. Az Aymara kultúrának megfelelően számai nem a lineáris időkoncepció mentén építkeznek, hanem folytonos mozgásban vannak.
 
soundcloud.com/eande
breakworldrecords.bandcamp.com/album/elysia-crampton-3
instagram.com/elysiacrampton
 
Mhysa
 
Mhysa „a cyber ellenállás queer fekete dívája és underground popsztárja”, E. Jane multimédiaművész (SCRAAATCH) alteregója. Zenéjében egy olyan tér megteremtése a célja, ahol a nőként, feketeként, queerként átélt elnyomás, kirekesztés ellenében saját hangján tud szólni, megfogalmazva vágyait, fantáziáit. A klub – mint oly sokszor a fekete zene történetében – nemcsak a tánc helye, hanem a vigaszé is. A dekonstruált klubzene és az érzéki és sebezhető, popkulturális utalásokkal teli ének kettőssége sok mai törekvéshez kapcsolódó, ám egészen egyedi zenét ad ki. Mhysa első EP-jét a NON Worldwide, fantasii című nagylemezét a Halcyon Veil jelentette meg. Utóbbi több év végi listára is felkerült.
 
mhysa301.bandcamp.com
acebook.com/Mhysa301
onthesly.co/mhysa
 
Prell
 
Márton Péter a kétezres évek budapesti underground elektronikus zenéjének kulcsfigurája, egyszerre kívülállója és egy összetartó színtér mozgatórugója. Saját maga által épített analóg moduláris szintetizátoraival játszik improvizációs zenéket közel két évtizede, ezek néhol az absztraktabb logika mentén mozognak, máskor, amikor Telesport néven zenél, maratoni militáns technoépítmények. A Trafóban Prell nevű, utóbbi időben ritkábban használt, ám a korai UH Festeken többször szereplő alteregójával játszik.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek