Időpont

2013.03.22. 20:00
2013.03.23. 20:00
2013.03.24. 20:00

Időtartam

80 perc

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2200 Ft / diákjegy: 1800 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás

/ test, épület, hang
ARTUS: egy meg egy az egy - ősbemutató
- Tibornak szeretettel -

| színház

2013 MÁRC. 22 - 24.

audiovizuális fizikai színház
 
„Mindig komoly fejtörést okoz megfelelő műfaj-kategóriát találni az Artusban készült előadásokhoz, ami azt jelzi, hogy a társulat – és a köré szerveződött alkotócsapat – sosem megszokásból, rutinból, bevált szisztémákat szidolozva alkot, hanem bátran nekimegy az ismeretlennek…” (Králl Csaba) Annyit garantálhatunk, hogy most is így lesz.

Hogy lesz két lángból egy láng, két csepp vízből egy csepp, két hangból egy hang? Hogyan hat az életünkre egy régen eltűnt, de újra felbukkanó tárgy? Miként lehet hangszer egy épület? Hogyan szorulunk ki a saját magunk által megteremtett térből? Mit jelent az, hogy a bennünk lévő tér végtelen, csakúgy, mint a rajtunk kívüli tér? Mi az ember és az épület analógiája? Hogyan tűntethetők el a határok? Mit keres az ember? Goda Gábor legújabb sokrétű összművészeti alkotásában többek között ezeket a kérdéseket járja körbe az alkotókkal.

Az egy meg egy az egy posztmodern alkimista műtét.

Ajtók vándorolnak, izmok zenélnek, téglák szólnak, fehér árnyak vetülnek, a szereplők egy húron pendülnek ebben a magával ragadó, sűrű, meghökkentő képekből építkező vizuális színházi alkotásban. Az előadás tere, jelen esetben a Trafó épülete, mint eleven test, az alkotói folyamat szerves részét képezte.

Az előadás Leszták Tibornak, a MU színház 2008-ban meghalt alapítójának szól arról, amit ő, és még sokan kerestünk, keresünk: egy meg egy az egy.A Goda Gábor által 1985-ben alapított társulat a kezdetektől fogva új utakat keres. Az Artusos munka során egyre fontosabbá vált a tér, az alkotói személyesség és a nézőkkel való felnőtt, partneri viszony folyamatos újragondolása. Egy-egy előadás megírása, koreografálása, zenei és képi világának komponálása, próbafolyamata és kísérletező időszaka mind párhuzamosan zajlik.  A társulat feladatát mindig egy központi gondolat, egy mindannyiunkat érintő kérdés felvetésében és annak gazdag kibontásában látja. Az előadásokat a társulat tagjainak érdeklődése, társadalmi és személyes érzékenysége, élményei és emlékei inspirálják. A színházi munka az Artusnál minden résztvevő számára kreatív folyamat. Művészé és nézőé egyaránt.
 
Alkotók és előadók: Bodóczky Antal, Boross Martin, Debreczeni Márton, Ferencz Krisztina, Gold Bea, Jónás Vera, Juhász András, Kocsis Gábor, Mózes Zoltán, Nagy Ágoston, Téri Gáspár, Tucker András, Vargha Márk Péter, Virág Melinda
Rendező: Goda Gábor
 
Támogatók: NKA, 77 Elektronika, EMMI
Fotó: Bach Máté

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek