Időpont

2009.03.06
2009.03.07

Időtartam

Helyszín

Nagyterem

Jegyár

2500 Ft / diák: 1900 Ft (Trafó bérlet érvényes)

Emanuel Gat Dance: Tavaszi áldozat, Téli utazás

| tánc

| | 200% TÁNC

2009 MÁRC. 6 - 7.

Március 6-án, pénteken az előadás után Lőrinc Katalin táncos, táncszakíró beszélget az alkotókkal! Mindenkit szeretettel várunk!
 

Tavaszi áldozat:Ki gondolná, hogy Stravinsky kopogó ritmusaihoz remekül illik a salsa érzéki mozdulatvilága? Vagy hogy Schubert dalai képesek két ember kapcsolatának minden apró árnyalatát életre kelteni a színpadon? A Franciaországban élő izraeli táncművész, Emanuel Gat két kis koreográfiájában vonzások és választások tökéletes rendszere rajzolódik ki a lépések és formációk szakadatlan, hipnotikus füzéréből.
 

Téli utazás:A marokkói gyökerű ötgyermekes családapa, Emanuel Gat sokáig karmesternek készült. A tánccal 23 éves korában találkozott először, de sokáig nem gondolta volna, hogy ez lesz a hivatása. Első önálló koreográfiáját Bach zenéjére készítette 1994-ben, saját társulatát pedig 2004-ben alapította, miután a gázai övezet közeléből Franciaországba költözött. A Téli utazás és a Tavaszi áldozat ugyanebben az évben hatalmas sikert aratott az uzèsi táncfesztiválon, majd két évvel később New Yorkban megkapta a neves előadóművészeti díjat, a Bessie-t. Emanuel Gat rendszeresen kap megrendeléseket, legközelebbi bemutatója 2009 áprilisában lesz: a párizsi Operaház tánckarának készít koreográfiát.
 

„Kizárólag a táncban és csakis abban keresem a válaszokat. Ha más médiumokat is használnék, az olyan lenne, mintha azt gondolnám, hogy vannak dolgok, amelyeket a tánc nem képes kifejezni. Inkább arra törekszem, hogy egyetlen kifejezőeszköz minden lehetőségét kiaknázzam, mint hogy többféle eszközt használjak 20%-os hatásfokon” – vallja a tiszta tánc műfajában alkotó Gat, aki láthatóan nem ijedt meg Nijinsky 1913 óta Stravinsky műve felett lebegő árnyékától. Szerencsére.
 

Dietrich Fischer-Dieskau - "Gute Nacht" - Die WinterreiseTéli utazás (15’)
Koreográfia, fény és jelmez: Emanuel Gat
Zene: Franz Schubert
Ének: Dietrich Fischer-Dieskau
Táncosok:
Roy Assaf és Emanuel Gat
 

Tavaszi áldozat (35’)
Koreográfia, fény és jelmez: Emanuel Gat
Zene: Igor Stravinsky
Táncosok:
Mia Alon, Noa Gimelshtein, Alexis Jestin, Maeva Berthelot, David Gernez
 

Koprodukciós partnerek:
Suzanne Dellal Centre (Izrael), Festival Uzès Danse (Franciaország), Monaco Dance Forum (Monaco)
 

Támogatók:
The Dellal Foundation, The Israeli Ministry of Foreign Affairs, Israel National Lottery-Council of Arts, Théâtre de l’Olivier à Istres (Franciaország), Ballet de Monte-Carlo (Monaco), The Yehoshua – Rabinovitch Foundation

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek