Időpont

2017.04.26. 21:00

Időtartam

40'

Helyszín

Trafó Stúdió

Jegyár

1500 Ft / diák 1200 Ft

Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Katlan, Let it Be! art agency

/ rítus, klisék, Beyoncé
Vadas Zsófia Tamara – Gryllus Ábris: Krund ni Ovel
Az XXS-programsorozatban

| tánc

| | smART

2017 ÁPR. 26.

English-friendly, TRAFÓ18, | XXS

Egy este, több rövid (XS) és még rövidebb (XXS) program, egyik a másik után, különböző már ismert és még ismeretlen Trafós helyszíneken. Kísérletek folynak, műfajok keverednek, alkotók hevülnek, nézők vándorolnak.
 
Stroboszkóp és erős hangeffektusok alkalmazása miatt az előadás megtekintését terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.
 
A Krund ni Ovel című rituális performansz fiktív szertartás egy konkrét térben, amelynek minden alkotóeleme és hatása párbeszéd során jön létre. Az alkalmi rítus fontos kiindulópontja, a klisék és előítéletek értelmezése, tudatos megkérdőjelezése és transzformálása.
 
Hogyan értelmezhető egy ilyen performatív szituációban a 21. századi példaképek világa hagyományként? Hogyan képezheti ennek a világnak az eszköztára egy transzcendens folyamat alapját? Milyen metamorfózison képes keresztülmenni Beyoncé Drunk in Love című száma egy analitikus, ízekre bontó dialógus során…?
 
„A címfelszalámizás nem önkényes, egész pontosan jelzi azt a dekonstrukciós törekvést, ami a dallal és áttételesen a popkultúra imaginárius jegyeivel az elkövetkező szűk negyven percben történni fog. (…) A mámorból való kijózanodás, a csillogással palástolt üresség leleplezése és az ennek romjain felépülő új rituálé, a minimál elektróval kihajtott transzállapot: a test szétrázkódása, szétforgácsolódása és milliónyi pixelre hullása a térben.” Králl Csaba_Revizor Online
 
Alkotók: VADAS Zsófia Tamara, GRYLLUS Ábris
Fény: DÉZSI Kata
Produkciós partner: Katlan Csoport
Produkciós menedzser: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Főtámogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Collegium Hungaricum Berlin, Műhely Alapítvány
Támogatók: Sín Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Külön köszönet: DALLOS Máté, TÓTH Márton Emil
Fotók / Photo: BOGDÁN Réka

A Trafó áprilisi programfüzetének borítóján Bogdán Réka Krund ni Ovelről készült fotója szerepel.
 


Vadas Zsófia Tamara táncos, koreográfus. Koreográfiát és táncpedagógiát tanult a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Táncosként a Tünet Együttes és Hód Adrienn, illetve a Hodworks korábbi előadásaiban volt látható. Jelenleg, Molnár Csaba (Az Ökor, Eclipse) Vass Imre (Taking place) és a Stereo Act (Felülről az Ibolyát, Promenád) darabjaiban látható. Saját munkáira a kollektív alkotói szemlélet jellemző. Dányi-Molnár-Vadas trió által létrehozott Nyúzzatok meg című előadása  Lábán-díjban részesült 2014-ben. 
 
Gryllus Ábris média designer, zenész. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design szakán diplomázott. A FOR. zajtechno formáció egyik tagja. Hanginstallációit eddig többek között a 2013-as Berlini Gallery Weekend-en, a 2013-as Bécsi Design héten, a 2014-es Soundscapes Festival-on, a 2015-ös Velencei Biennálén, illetvea 2015-ös budapesti OFF Biennálén mutatta be.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek