2017 JAN. 24.

Konkáv verzió

>zene

>performansz

>| NEXTFESZT

KONKÁV VERZIÓ, koncert/performansz

AUZOR, JACKIE TRISTE, IGNOR PETRE, _DAS_
2017/01/24 (KEDD) 19:00
TRAFÓKLUB
Ingyenes


Soundcloud teaser:
https://soundcloud.com/
jackie-triste/c-2

Az ez alkalommal AUZOR, JACKIE TRISTE, IGNOR PETRE, _DAS_ tagokból álló csoport közös performansza/előadása/koncertje a Trafó Galéria Interferencia c. kiállításának részeként lesz látható, hallható a Trafóklubban a Nextfeszt 2017 ideje alatt. Az előadó csoport/zenekar/performercsapat első előadásai a _vario_ projekt keretében az OFF Biennálén voltak láthatók 2015-ben és már akkor is jellemző volt rájuk a zenei és nyelvi kísérletezés.

A csoport a performansza során egy majdnem elfeledett korszak grandiózus motívum világát felhasználva egy sosemvolt szubkultúrát képzel el és ennek a képeit villantja fel a nézőinek. Az előadás a háború utáni magyar modernizmus jelentős tendenciáit idézi meg, úgy hogy az 1970-es 1980-as évek során íródott köztéri szobrokat tematizáló kritikákból, méltatásokból kölcsönöz szövegtöredékeket. Az absztrakt szövegkollázs a futurisztikus hangzásvilágú, hol kisimuló, hol széteső, önmagát felszámoló kísérleti zenével együtt alkot egy utánozhatatlanul és megismételhetetlenül toxikus hangzást és összhatást. A csoport ezen új nézőpont kijelölésével járul hozzá a kortárs absztrakt tendenciák költői vizsgálatához.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek