Időpont

2018. október. 16-17-18. 16 órától 22 óráig negyedóránként

Időtartam

Helyszín

Trafó

Lyukas doboz – meghitt találkozás önmagunkkal

2018 OKT. 16 - 18.

English-friendly, TRAFÓ20

Tölts el egy negyed órát a lyukas dobozban, és egészen különleges élményben lesz részed! Ha szeretnél biztosra menni, ne felejts el bejelentkezni!

A programra előzetesen a jegypenztar@trafo.hu emailcímen lehet, valamint a helyszínen.

Hogyan reagálunk az emberi érintésre a digitalizált technológia korában? Hogyan fordítjuk le magunkban szavak nélkül a képek nyelvére? Ezek a kérdések foglalkoztatják a Lyukas doboz alkotóját. Nagyon is aktuális kérdések ezek manapság, amikor egyre inkább a technológia teremtette virtuális helyszíneken és láthatatlan csatornákon keresztül kommunikálunk. A Box with holes, vagyis Lyukas doboz olyan installáció, melyben a „néző” egyedül tölt el egy negyedórát. Fizikai tapasztalat és a technológia együttesen igyekszik transzponálni érzékelését, érzékeit, ezáltal a megszokott kifelé figyelés helyett befelé irányítani figyelmét.

Heine Røsdal Avdal táncos, performer, koreográfus és videóművész útja oslói művészeti tanulmányai utána a nagynevű koreográfusokat és táncosokat nevelő brüsszeli P.A.R.T.S.-ba vezetett. Munkáiban arra keresi a választ, hogy a legújabb technológiai vívmányok hogyan állíthatók az emberi test és a minket körülvevő valóság újszerű érzékelésének, értelmezésének szolgálatába. A Box with holes kísérlet az emberi érintés és az érintés keltette képzetek közti kapcsolat, működési mechanizmus felderítésére.
 

Koreográfia, videó és performansz:
Heine Røsdal Avdal
 
Előadják:
Michiel Reynaert, Krisjanis Sandts, Heine Avdal

Művészeti tanácsadó:
Yukiko Shinozaki
 
Koprodukcerek:
Dans in Kortrik – Belgium, Kanuti Gildi SAAL - Tallinn/Estonia, BankART 1929 – Yokohama/Japan, Brakke Grond Theater – Amsterdam/Nederland, Black Box Teater – Oslo/Norway, BIT-Teatergarasjen – Bergen/Norway, Teaterhuset Avantgarden – Trondheim, Beursschouwburg – Brussel/Belgium.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek