Időpont

2017.12.16. 20:00
2017.12.17. 20:00

korábbi időpontok:
2017.10.18. 20:00
2017.10.19. 20:00

Időtartam

90'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft / diák: 1900Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:/ HIT - REMÉNY - SZERETET
Dollár Papa Gyermekei // Denis Diderot: Az apáca

| színház

2017 DEC. 16 - 17.

2017-18

16+

"Az egy akkora erő, hogy én nem kívánom lányok, hogy itt felverje a fejét. Tehát ne hívjuk az ördögöt, mert van elég dolgunk nekünk. Kigyomlálni a rossz gondolatokat. Az ördög a kis dolgokban, a részletekben rejlik. Nagyon fontos, hogy ez belemenjen a kis fejetekbe. Nem kell egy nagy dolgot elképzelni. Itt áskálódik közöttünk és ilyen kis furcsa látomásokban is megjelenhet és nem hagyja kitisztítani a lelket, hanem háborgatja és aki hagyja az ördögöt, hogy ilyen hatással legyen rá, az már a mi dolgunk." (részlet a szövegkönyvből)

„Újfajta színészet ez, a személyesség és a karakterképzés elegye, nem „eljátszás”, hanem „sima” lét, színpadi létezés, leírni is nehéz.” (Tompa Andrea) 

 A Dollár Papa Gyermekei ezúttal Denis Diderot klasszikus regényét állítják színpadra. A felvilágosodás kiemelkedő, 1780-ban befejezett művének ez lesz a magyarországi ősbemutatója. A történet középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll. Ő meséli el hányatatott életét, zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, szerelmeit, Istenhez fűződő viszonyát, az átlagember előtt ismeretlen zárdabeli élet borzalmait, az összezárt nők egymás közti hatalmi és érzelmi játszmáit.

Az Apáca sok szempontból egyenes ágú folytatása lesz az eddigi munkájuknak: klasszikus szöveg újraértelmezése az emberrel és az emberi kapcsolatokkal a középpontban. A rendező, Ördög Tamás hat nővel teremti meg a zárdák világát. Az előadásnak meghatározó eleme lesz a zene, melyet Dargay Marcell szerez. A jelmezekről ismét Kiss Tibor és Dévényi Dalma, azaz a Je Suis Belle fiatal tervezőpárosa gondoskodik.


 
Zsuzsanna nővér: Kiss-Végh Emőke
Ursula nővér: Cuhorka Emese
Krisztina nővér: Urbanovits Krisztina
Ludovika nővér: Szalontay Tünde
Teréz nővér: Stork Natasa
X asszony: Hód Adrienn
 
Mónika nővér hangja: Pogány Judit
 
Jelmez: Je Suis Belle - Dévényi Dalma és Kiss Tibor
Zeneszerző: Dargay Marcell
Vizuális dramaturgia: Balogh Balázs
A rendező munkatársa: Székely Rozi
Rendező: Ördög Tamás

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek