Secret Mapping Experiment

Secret Spheres

     
A belépés ingyenes.

épületek, titkok, fények

A Secret Mapping Experiment használaton kívüli épületeket, gigantikus építészeti mesterműveket, gépeket és természeti képződményeket öltöztet különleges fénykosztümbe.

Titokban tartott helyszínek. Titkos fénykísérletek. Mapping az éjszakában. A cél minél több elhagyatott és lezárt hely egyedi vizuális látványának kivitelezése, az adott környezet felfedezése és építészeti részleteinek újragondolása, elfeledett történetének megidézése. Ismertnek hitt hazai helyszínek és izgalmas külföldi úti célok transzformálódnak át néhány rövid pillanatra látható egyedi vizuális kompozícióvá.

Ezúttal a Bartók-Negyed egy üresen álló loft-labirintusa mutatja meg új arcát és ad otthont elsőként az elmúlt években megvalósított fénytérmanipulációs projektek fotódokumentációs anyagának, mely Besnyő Dániel: Pontfelhőből álló terek c. projection mapping installációjával kiegészülve nyújt egyedi térélményt a látogatóknak.

A különböző épített környezetek lézerszkennelése olyan digitális pontfelhőrendszerek megalkotását teszi lehetővé, melyek segítségével a pontok újbóli összekapcsolásával új terek és egyedi térélmények és optikai illúziók születnek. A távolságok és a határok elvesznek, “transzportálhatóvá” válnak és eredeti környezetüktől eltérő, új térdimenziókat formálnak.

https://www.facebook.com/secretmapping/
https://secretmapping.tumblr.com/
http://www.bartoknegyed.hu/

Alkotó: BESNYŐ Dániel és a Secret Mapping vendégművészei
Kurátor:
KOVÁCS Andrea
Támogatók:
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, NKA, Újbuda Önkormányzata
Együttműködő partnerek: Let it Be! art agency, Centrum Production, Bartók-negyed

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek