Gondolat plasztika

Borsos Lőrinc, Lindsay Lawson

2018.04.13. (PÉN) 18.00 – 20:00

Borsos Lőrinc és Lindsay Lawson performansz-előadásai

Helyszín: Trafóklub
Kurátor: Szalai Borbála
A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadások nyelve angol.

 

A sorozat további programjai az alábbi linken találhatóak.


Borsos Lőrinc: Mindörökké együtt
(Tippcsokor egy szárnyaló párkapcsolathoz 45 percben)
 
A Borsos Lőrinc házas művészpár kvázi párterápiás műsora. 
“Szeretnél boldog párkapcsolatban élni? Érdekel, hogyan lehet életben tartani a lángot? Szeretnéd művészi szinten megélni az együttlétet? Ha fentiek megérintettek, akkor érdemes eljönnöd! Kívánság mécsessel és sok-sok pozitív energiával készülünk!” 
 
BORSOS LŐRINC 2008-ban született Budapesten, Borsos János (1979) és Lőrinc Lilla (1980) képzőművészek hibridjeként. Borsos Lőrinc eleinte – technológiai újdonságoktól sem elriadva – a nemzeti önreprezentációval foglalkozott, majd aktuális társadalmi problémákkal kapcsolatos kérdéseket vizsgált. Újabban egyre inkább magára a festészet médiumára és kifejezetten a fekete festékre koncentrál: annak irányíthatóságára, környezetéhez való viszonyára, a külső hatásoknak való kiszolgáltatottságára.

 

                                                      /Fotó: Szombat Éva/

 
Lindsay Lawson: Az igazi mosolygó kő
 
Lawson performansz-előadásának kiindulópontja a művész több-évig tartó internetes vadászata egy olyan kő után, aminek az eBay aukcióján 1 millió dollár volt a kikiáltása ára. A magas becsérték a kő egyediségének volt köszönhető, hisz annak csiszolt felületén egy bohóc-szerű mosolygó arc látható. Az előadás során egy olyan, a megszállottság által fűtött személyes hangú történet bontakozik ki, melyben a meglepő fordulatokkal teli események, a művész a kőhöz kötődő különös viszonya, és az ehhez kapcsolódó művei és kiállításai is egy szövetbe rendeződnek.
 
Lindsay Lawson (1982, Biloxi, USA) Berlin­ben él és dolgozik. A UCLA-n és a frankfurti Städelschule-n tanult. Önálló kiállításai voltak a bécsi Galerie Lisa Kandlhoferben és a hágai 1646-ban. Legutóbbi nagyszabású perfor­mansza a 9. Berlin Biennále keretében való­sult meg, csoportos kiállításokon szerepelt párizsi Pompidou Központban, a 9. Shangai Biennálén, a római Frutta-ban, a lipcsei Galerie Tobias Naehringben és a londoni Herald St-en.

 

 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek