RSVP 03. / Soft Method

RSVP 03. / Soft Method
 
A Trafó Galéria RSVP című beszélgetéssorozatának következő alkalma a kritikai megközelítés egy láthatatlan, ugyanakkor leleplező módját körüljáró A császár új ruhája című kiállításhoz kapcsolódik. A beszélgetésen a kiállítás két résztvevője Jaroslav Kyša és az Apparatus 22 művészcsoport tagjai mutatják be munkáikat, és beszélnek az általuk alkalmazott különböző kritikai módszerekről.
 
Az Apparatus 22 egy román multidiszciplináris művész csoport, melyet Erika Olea (1982), Maria Farcas (1977), Dragos Olea (1979) és később Ioana Nemes (1979, Bucharest – 2011, NY) alapított 2011 januárjában. A csoport olyan gondolatokkal és akciókkal foglalkozik, melyek a ruházkodás és divat kritikai potenciájára hívják fel a figyelmet. A művészcsoport jelenleg a Velencei Biennálé Román Pavilonjának egyik kiállítója. Korábban olyan intézményekben állítottak ki, mint MUMOK, Bécs; Museion, Bolzano; Brukenthal Museum Contemporary Art Gallery, Nagyszeben; MAK, Bécs; Steirischer Herbst, Graz; Young Artists Biennial, Bukarest; Akademie Schloss Solitude, Stuttgart; Salonul de Proiecte, Bukarest; Mackintosh Museum, Glasgow; MuseumsQuartier, Bécs.
 
Jaroslav Kyša (1981) Szlovákiában született, jelenleg Londonban él és dolgozik. A kassai Technická Univerzita művészeti és intermédia szakán végzett. Installációi, fotó vagy videó alapú művei gyakran köztéri intervenciókon alapulnak, melyekben jelentéktelen tárgyakat, mindennapi szituációkat és banális helyzeteket emel ki és alakít át. Több munkájára jellemző az irónia és egy folyamatos pulzálás a láthatóság és láthatatlanság között. 2004-ben az Oskar Cepan Díj nomináltja, 2009-ben az efemer munkákra fókuszáló berlini Szpilman Award finalistája, 2011-ben pedig fődíjasa.
 
2013. szeptember 6., péntek 18.00
Trafó Kávézó

 

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek