Péli Barna: Hangszigetelt Zoltán 9

MEGHOSSZABBÍTVA 2016/10/16-ig

Megnyitó: 2016/09/09 (PÉN) 19H

Megnyitja: Horváth Márk, filozófus, az Absentology társalapítója

Tárlatvetés: 2016. október 14-én, pénteken 18.00-tól Péli Barna és Gyuris Róbert képzőművészek tartanak tárlatvezetést a kiállításon. Az esemény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!A kiállítás létrehozásában közreműködtek: G. Horváth Boglárka, Gyuris Róbert, Kovách Gergő, Somogyi Balázs

Horváth Márk megnyitó beszéde letölthető innen.

A kiállítás handoutja letölthető innen.

Péli Barna (1972) az utóbbi évtized egyik legmakacsabb és legfáradhatatlanabb magyar kortárs szobrásza, generációjának egyik kulcsfigurája. A nagyváradi születésű és Budapesten szobrász diplomát szerző Pélit nagy kísérletezőként emlegették recenzensei az elmúlt években; szobrai a klasszikus plasztika kihívásairól és központi fontosságú elemeiről szólnak: a gravitációról, az egyensúlyról és a kompozícióról. Péli valódi formabontása az új anyagok, technológiák kipróbálásának kíváncsiságából fakad, instant technikai megoldásai pedig valódi pillanatnyi együttállásokat, spontán megoldásokat eredményeznek művein.

Péli szituációkkal dolgozik, amelyek műfaji értelemben is az installáció és a szobrászat műfaja között balanszíroznak. A művész minden szoborcsoportja egy abszurd történet, amely egyszerre tartalmaz banális és komplex referenciákat is, valamint nem kevés privát mitologikus elemet. A Trafó Galéria ezúttal koszos nagyipari kulisszává változik át, amelynek laboratóriumában, vagy műtőjében mechanikus embergépeket és más antropomorf lényeket hoz létre Péli Barna és csapata poszthumán kirándulásuk alkalmával.

Péli megkérdőjelezhetetlen és ösztönös anyaghasználata efemer, dinamikus kiállítási szituációt hoz majd létre a Trafó Galéria terében is. Péli sok színben pompázó mozgalmas hibrid alakjai pedig reményeink szerint néhány látogatónk számára megújítja majd a magyar szobrászati hagyományokat, másoknak pedig egyszerűen csak megerősíti a plasztikába vetett hitét.

Támogatók: NKA, Káli Kövek
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek