Túlságosan vékony falak - Szerepelj és nyerj belépőt!

Túlságosan vékony falak - Szerepelj és nyerj belépőt!

A március 17-18-i Túlságosan vékony falak c. előadásba szeretnénk téged is bevonni. A közösségi színház módszereivel készülő darab alkotói szeretnék, ha nem csak a szereplők és a jelenlévő nézők vennének részt benne, hanem egy kiemelt jelenetben te is szerepelnél. Válassz egy opciót az alábbi részletből, vedd fel videóra (álló nézetben!), és küldd el nekünk (pl. WeTransferrel, unlisted YouTube linkkel, vagy ahogy neked kényelmes) a tulsagosanvekonyfalak@trafo.hu címre március 14-ig, hogy részese lehess az előadásnak és bekerülj a páros VIP-belépőért folyó játékba!
A videód beküldésével hozzájárulsz, hogy az alkotók felhasználhatják azt az előadásban, de az is előfordulhat, hogy végül nem vetítik le. Akár igen, akár nem, a sorsolásban mindenki részt vesz!

TIZENHATODIK JELENET

1. OPCIÓ
TÜKÖR: Tükör lóg egy elferdült, törött mosdókagyló fölött. Valaki férfiereje dicső megnyilvánulásaképp letépte a csapot. Forró víz spriccel a talapzatból, és gőz borítja a tükröt. Nem látod magad, csak egy ember körvonalait. Hirtelen rájössz, hogy nincs emléked az arcról, amely ott vár rád a lágy gőz alatt.
TE: Tényleg? Semmi?
TÜKÖR: Semmi. Minden emléked a személyről, aki vagy, az emberekről az életedben, sőt, még a világról is, amiben élsz, elmerült a véralkohol tengerében. Ez nem egyetlen átmulatott éjszaka volt, hanem mindent elöntő özönvíz.
TE (Nyúl, hogy letörölje a tükröt.)
2. OPCIÓ
TÜKÖR: Ahogy kezét lassan a tükör felszíne felé nyújtja...
BELSŐBIRODALOM: Ne! Nyilvánvalóan nem gondoltad jól át. Hidd el, nem fog tetszeni, amit ott látsz – és ha megnézted, már soha többé nem lehetsz nem az.
TE: Talán előbb végig kéne tapogatnom, hogy érezzem, hogy nincs vele semmi baj… (Tapogatja az arcát.)
TÜKÖR: Csak baj van vele.
3. OPCIÓ
TE (Hirtelen letörli a tükröt. Nézi magát.)
TÜKÖR: Fogalmad sincs, hogy mi ez az izé, ugye? Én elmondom: hullamerevség van az arcodon – vagy várj csak... ez egy arckifejezés? Te mondani próbálsz valamit ezzel az arccal? Miért?
TE: Nem én csinálom. Az arc csinálja magát.
TÜKÖR: Kérlek, hagyd abba. Ez szörnyű. Csak megijeszted magad.
TE: Oké. (Megpróbálja abbahagyni.)
TÜKÖR: Jaj istenem, mintha már tényleg nem önként csinálnád. Az arcodba vésted ezt a vigyort, és most már nem akar lejönni…
4. OPCIÓ
ELEKTROKÉMIA: Mint egy filmre égett kép, „Az Arckifejezés” már az elsődleges motoros kérgedhez tartozik. Kisebb neurológiai csoda kellene ahhoz, hogy beszüntesd a produkcióját.
TÜKÖR: Mit jelent ez egyáltalán? Milyen érzelmet próbálsz közvetíteni?
TE: (Nézegeti magát.) Gondolom, egy némileg szimpatikus ember benyomását akarom kelteni. Mintha ez sikerülne is, nem? Egyfajta szomorú és elmúlt módon. De azért van benne valami vonzó.
TÜKÖR: Lehet, hogy volt. Tíz évvel ezelőtt. Most már csak egy hullagörcs.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek