Emanuel Gat (IL): Sacre

A Sacre annak a 2004-ben készített Tavaszi áldozatnak (Sacre du printemps) felújítása, mely Emanuel Gat repertoárjának egyik fő műve, ezért kapta a Bessie-díját is 2006-ban, a New York-i Lincoln Centerben való fellépés után. A művelt közönség már láthatta a Trafóban az eredeti verziót 2009-ben, a felújtást 2017-ben, most pedig jönnek a fiatalok, az Ensemble és előadásukban is a szigorú elegancia lázas villámokkal vegyítve teljesedik ki. Ki gondolná, hogy Sztravinszkij kopogó ritmusaihoz remekül illik a kubai salsa?

“Kizárólag a táncban és csakis abban keresem a válaszokat. Ha más médiumokat is használnék, az olyan lenne, mintha azt gondolnám, hogy vannak dolgok, amiket a tánc nem képes kifejezni. Inkább arra törekszem, hogy egyetlen kifejezőeszköz minden lehetőségét kiaknázzam, minthogy többféle eszközt használjak 20%-os hatásfokon” – vallja a tiszta tánc műfajában alkotó Gat, aki láthatóan nem ijedt meg Nyizsinszkij árnyékától, ami 1913 óta lebeg Sztravinszkij műve felett. Szerencsére.

Táncosok, előadók: Virág Flóra (HU) / Rose Bouvet (FR), Lina Bouainane Chabre (FR) / Hanne Van Driessche (BE), Laura Mello Rella (IT) / Jázmin Weber (HU), Isaac Butler (GB), Jonas Garrido Verwerft (BE)
Zene: Igor Sztravinszkij, Tavaszi áldozat
Fény: Emanuel Gat, együttműködve: Dézsi Kata
Betanító táncművészek: Michael Löhr (DE), Karolina Szymura (PL)
Koreográfia: Emanuel Gat (IL)

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek