UH Fest

Billy Bultheel & Alexander Iezzi: 33 (DE/NL/US); Stian Westerhus & Maja S.K. Ratjke: Die Elektrische Oper (NO)

     

5500 Ft
4800 Ft - elővételes

33 (DE/NL/US)

A 33 projekt Alexander Iezzi kísérleti zenész, képzőművész és performer, illetve Billy Bultheel zeneszerző együttműködéséből született Berlinben, két éve megjelent bemutatkozó lemezüket (33-69) a c.a.n.v.a.s. adta ki, és a róla szóló kritikai diskurzusban pedig egyszerre jelennek meg az „elektroakusztikus techno” és a barokk opera, a múlt század '20-as éveinek baljós kabaréja és a 21. század hedonisztikus Berghainja, az érzékenység és brutalizmus ellentétpárok. A 33-69 vérbeli kísérleti popzene, installáció és performansz, 2023-as fellépésük a Rewire fesztivál legerőteljesebb fellépése volt sokak szerint. Budapestre háromtagú felállásban jönnek, színpadra lép velük a lemezükön is közreműködő Ivan Cheng énekes is.

Stian Westerhus & Maja S.K. Ratkje: Die Elektrische Oper (NO)

Stian Westerhus és Maja Ratkje a kortárs norvég kísérleti zene és szabad jazz fontos, az ezredforduló óta aktív alakjai. Westerhus elsősorban gitárosként ismert multiinstrumentalista, aki szólóanyagain és különféle kollaborációin keresztül a jazztől az avantgárd rockon át a zajzenéig nagy utat járt be, zenésztársai és projektjei között olyan nevekkel, mint Lasse Marhaug, Nils Petter Molvaer, a Jaga Jazzist, a Puma, vagy az Ulver, illetve nem utolsósorban Maja S.K. Ratkje énekes és zeneszerző, aki a hangköltészet, az elektronika és improvizációs színtér felől érkezik, érintve az operát, a színházat és a zenekari műveket, lemezeit a Rune Grammofon, az Important Rercords és a Tzadik adta ki többek között.

Kettejük akusztikus, a hagyományos dalformában és kamarazenében kibontakozó együttműködése sem újkeletű, most Budapesten azonban a lenyűgözően erőteljes és határfeszegető Die Elektrische Oper című konceptuális „operájukat” adják elő, Westerhus analóg és apokaliptikus elektronikán, Ratkje velőig hatoló hangjával és elektronikus effektekkel.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek