TATRAN (IL)

     
4900 Ft
3600 Ft - elővételben
(az első 100 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes
18:45 kapunyitas
19:00 workshop
20:20 koncert

A TATRAN 2011-ben alapított instrumentális trió, melyet Tamuz Dekel, Dan Mayo és Offir Benjaminov alkot. A zenekar kiemelkedő élő fellépései először Tel Aviv underground zenei körében szereztek rajongókat, majd nem sokkal később nemzetközi elismerést is kaptak.

A TATRAN egyedülálló és újító zenei jelenség, amely folyamatosan tágítja a művészeti határokat. A tel-avivi zenei közösség úttörőként tekint rájuk innovatív zenei megközelítésük miatt. A trió újragondolta a hagyományos gitár-basszus-dob felállást, mesterien alkalmazva különféle hangmanipulációs technikákat, akusztikus és elektronikus eszközökön egyaránt. Részletes kompozícióik precíz elrendezéseikkel varázslatos élményt nyújtanak, amely feszegeti a lehetőségek határait. Zenéjük képzeletbeli és expresszionista, mély kapcsolódásokkal a post-rockhoz, elektronikához, modern jazzhez és klasszikus zenéhez.


Zenei világuk a gyönyörűtől a nyugtalanságig terjedő érzelmeket kelt. 

2023-ban a TATRAN együttműködik a legendás Star Wars franchise-szal, hogy elkészítse a különleges zenei alapokat a várva várt "Jedi Survivor" videójátékhoz. A projektet az EA, a Respawn Entertainment és a Disney együttműködésében hozták létre, összekötve a TATRAN sajátos hangzását a Star Wars lenyűgöző világával. Ez a felvétel Grammy-díj jelölést kapott.

A koncertet megelőzően egy órás workshopot tart a zenekar. A workshopon a TATRAN megosztja az improvizációhoz, a zeneszerzéshez és a hangzással kapcsolatos megközelítéseit - mind egyénenként, mind zenekarként -, számtalan koncerten és sessionön szerzett tapasztalataik alapján. Többek között bemutatóval, valamint elméleti és gyakorlati technikákkal, amelyek támogatják a saját zenei kutatásodat.
Tamuz Dekel - gitár 
Offir Benjaminov- basszusgitár
Dan Mayo - dob
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek