Tranzkaphka: Gondoskodás albumbemutató

Soweto Kinch Trio (UK) : Sax, Riots and Racism

     
2800 Ft
elővételben: 2200 Ft
(az első 100 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes

A spoken word két jeles képviselője - Závada Péter: költő, zenész és Soweto Kinch (UK) mc, szaxofonos - ad zenekarával egy-egy koncertet a Trafó Nagytermében. Hogy mi várható? Vers, rap, freestyle, slam poetry, blues, pszichedelika, avantgarde, jazz, hip hop.

20:00 Tranzkaphka / Gondoskodás lemezbemutató
21:30 Soweto Kinch Trio

Tranzkaphka: Gondoskodás
A lemezen szereplő szövegek Závada Péter Gondoskodás című verseskötetéből származnak, zenei anyagát pedig az elmúlt tíz év során írták Ratkóczi Hubával, közös fellépéseik során. A számokat most egy friss koncertfelállással adják elő.

A koncerten közreműködnek:
Závada Péter - szöveg
Ratkóczi Huba - gitár, basszusgitár
Czitrom Ádám - gitár
Kolozsi Péter - basszusgitár
Boros Levente - dob

Az album a helyszínen megvásárolható lesz egy különleges pendrive formájában.
Tranzkaphka / Gondoskodás pendrive: 4000 Ft
Azok, akik nem tudnak eljönni a koncertre, de szeretnék megszerezni a kiadványt, írjanak egy e-mailt az 1tranzkaphka@gmail.com címre! 

Ratkóczi Huba a magyar underground zenei élet jellegzetes alakja. (Napokon, Soulbreakers, Seen, ex-Esclin Syndo) Könnyen felismerhető, egyedi hangzása intenzív színpadi jelenléttel párosul. Az egyszemélyes produkció gyakran egészül ki vendégekkel, így színesítve az alapvetően blues gyökerű, meditatív, pszichedelikus zenei világot. Ratkóczi az utóbbi években egyre több energiát fektet szóló projektjébe, a Hubstation-be.

Závada Péter 1982-ben született Budapesten. Az ELTE angol-olasz szakán, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány szakán diplomázott. Jelenleg az ELTE Esztétika doktorandusza. Kamasz korától fogva 2019-ig az Akkezdet Phiai rap és slam poetry csapat tagja. 2009 óta publikál verseket. Legutóbbi kötete, a Gondoskodás 2021-ben jelent meg a Jelenkor kiadó gondozásában.


Soweto Kinch elismert alt-szaxofonos és MC. Az egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb fiatal zenész mind a jazz, mind a hip-hop szcénában. Diplomáját az Oxfordi Egyetemen modern történelemből szerezte. Zenei pályafutása során rengeteg zenei díjban és elismerésben részesült, a teljesség igénye nélkül: Mercury Music Prize, két UMA-díj, és a MOBO legjobb jazz előadó díját 2003-ban és 2007-ben is elnyerte.

Hip-hop MC-ként és producerként szintén elismert a zene világában: fellépet KRS ONE, Dwele és TY társaságában, együttműködött Mos Def, Goldie, Rodney P és a BBC 1-Xtra's Twin B. előadókkal. Kinch saját lemezein kívül színházi zeneszerzőként is dolgozik: Jonzi D’s Hip Hop Theater, Markus the Sadist (2010) és Sampad’s In The Further Soil (2010). Koncertjein a modern jazzt fúzionálja a hip-hop elemeivel, a közönség bevonásával free-style betétekkel vegyítve.

2019 februárjában jelent meg legújabb lemeze, a The Black Peril.
Bár Londonban született, karibi származású zenészként bevallása szerint az 1919-ben Anglián és az Egyesült Államokon végigsöprő Vörös Nyár néven elhíresült faji zavargások mementója inspirálta a lemezt.

A The Black Peril lemezt több elismert zenész közreműködésével rögzítette - köztük Jay Phelps, Giacomo Smith, Xhosa Cole és Nathanial Cross -, valamint amerikai jazzsztárok Eric Lewis és Gregory Hutchinson. A The Black Peril a ragtime hangjait fedezi fel, hallható proto-jazz, a nyugat-indiai népzene és a korszak afroamerikai zeneszerzőinek klasszikus művei, átöleli a jelentős társadalmi változások idejét, miközben feltárják a tánczene modern formáinak összekötő vonalát, ideértve a hip-hopot és a trap-t. A lemez megvizsgálja a korai afroamerikai zene ellentéteit: lelkiismeretes optimizmusát, valamint az általa szimbolizált forradalmi veszély érzetét.

Soweto Kinch Trio
Soweto Kinch - sax/vox
Joshua vadiveloo - doublebass
Jason brown - drums

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával valósult meg.

Soweto Kinch Trio (UK) : Sax, Riots and Racism NKA - Nemzeti Kulturális Alap
Soweto Kinch Trio (UK) : Sax, Riots and Racism Hangfoglaló Program
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek