Henri Gonzo és a Papírsárkányok

     
3500 Ft
elővételben: 2800 Ft
(az első 100 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes
Klasszikus hangszerelésével és versszerű szövegeivel a Henri Gonzo és a Papírsárkányok egy új hangot igyekszik megütni a magyar könnyűzenében.

A szövegek megalkotásában Henri Petri Györgytől Arthur Rimbaud-ig rengeteg irányból merített inspirációt: a beatnemzedék költőitől (mint pl. John Cooper Clarke, vagy Allen Ginsberg) a dél-amerikai újhullámig, Julio Cortazar munkásságán át, még ókori görög versek is hatással voltak rá. Zenei téren a Kistehén Melankolikusok, Pajor Tamás, illetve Thomas Newman és Alexandre Desplat filmzenéinek hatásaira figyelhetnek fel a hallgatók.

A banda a koronavírus időszakában egy csöndes és borús januárban tette meg első lépéseit egy új magyar zenei vízió megvalósítása felé. Henri Gonzo, Farkas Zazie és Issiaga Camara hármasban kezdték el kibontani Henri korai dalötleteit egy, a budai várban található lakásban, ahol közel egy hónapig összezárva alkottak, és egyre jobban megismerték egymást. Néhány hónap szünet, utazások, költözések és újragondolások után Henriben egyre több dal kezdett el kirajzolódni - ezekből a jegyzetekből és félötletekből pedig idővel elkezdtek összeállni a dalok.2022. márciusában megjelent „TV Hangyák'' című első számuk, amelyről Pajor Tamás rendkívül jó recenziót írt a zenekarhoz személyesen. A trió ezután meghívást kapott a Margó Irodalmi Fesztiválra, a Kolorádó Fesztiválra és a La Boum fesztiválra, ősszel pedig felléptek a Pontoon és a Manyi színpadán is. Azóta még két daluk megjelent - köztük az egyik egy Csoóri Sándor vers megzenésítése.

Első nagylemezüket a Trafóban mutatják be május 6-án.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek