Beardyman (UK) / Foli

     
4500 Ft / elővételben: 3900 Ft
Az első 100 jegy elővételes

Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman, a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb prófétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt. De amit Beardyman csinál, az igazából nem - vagy nem csak - beatbox. Bár saját, „emberi” hangjával is képes utánozni szinte bármit, legyen az hangszer, állat vagy konyhai tartozék, Beardyman igazi közege az elektronikus kütyük, loopok, effektek tengere, amelyekkel egészen elképesztő produkciókra képes.

Az egyik TED-előadásban sokat beszél a "küldetéséről", ami nem más, mint végtelenségig tágítani az emberi hang manipulálásának lehetőségeit. Ilyesmivel persze sokan próbálkoznak, de igazából senki sem teszi ezt olyan sikeresen, fogyaszthatóan (ugyanakkor olcsó vásáriságtól mentesen), mint Beardyman.

Elképesztő műfaji és stílusbeli változatosság jellemzi: a klasszikus bluestól (elég képzett énekhangja is van) a dübörgő trapen, hiphopon át a technóig és az operettig, a viccelődős comedy-től a pantomimig, a híres előadók paródiáitól a metálon át a meghitt kamarazenéig terjed a skála. Egy Beardyman-fellépés egyszerre szeletelős parti és áhítatos oratórium, halálba röhögős viccfellépés és szívszorító monodráma. És természetesen a technikamániások is megkapják a maguk örömét: zenei ötletei megvalósításához fejlesztette ki a világ egyik legfejlettebb élőzene-előállító rendszerét, a BEARDYTRON-t. Tévéműsorok, klubkoncertek mellett fesztiválok állandó szereplője, többek között a Coachella, Glastonbury és a Fuji Rock fellépője volt az elmúlt évtizedben.

Minden Beardyman-fellépés megismételhetetlen, egyedi élmény.


Vendég: Foli

A frissen alakult formáció ars poeticája: "Minden, ami körülvesz minket, ritmus." Minden összecseng mindennel, itt és most, ebben a pillanatban. Foli vagy te, foli vagyok én is. Három loop és néhány hipotézis... Ennyi az egész: hallod, hogy körülöttünk a mindenség zenél?

Szarvas Dávid (Zuboly, Los Orangutanes) – ének, beatbox
Matus Péter (Irie Maffia) – basszusgitár, billentyűk
Udvarhelyi Gábor (Jamese) – gitár

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek