Gyárfás - Bolcsó, Mn'JAM experiment

     
4200 Ft
Trafó bérlet érvényes

Mn'JAM experiment
M - ének, loopok, effektek
JAM - vizuál

A Mn'JAM experiment egy audiovizuális projekt, amely a művészetben a technológia segítségével feszegeti a határokat. Ez nem csak egy zenei show, mert JAM (a vizuális művész) képekkel, lézerrel és fényekkel is játszik. Nem csak egy fényshow, mert a zenét alakítják és improvizálnak is. Ez nem csak elektronikus zene, bár a legtöbb hang elektronikával generált. Ez nem is jazz, bár rengeteg a komplex harmónia, ritmus és egy jó adag improvizáció is van benne... és mindezek mellett ez egy hibrid show, amely magában foglalja a cross art formák lényegét.

Ebben a projektben JAM egy teljesen új kategóriát nyit meg az élő előadáson belül. Az általa irányított elektronikus hangok mellett élő vizuális művész, aki zenészként is fellép. JAM a a színpadon gombokat nyomogat, potikat és lemezjátszókat forgat, úgy "játszik" a zenekarral, mintha ő maga is a zenekar egyik tagja lenne. A hangokon túlmenően a tevékenységei a vizuált is és világítást is befolyásolják.

M a hagyományos éneklést élő loopokkal teszi innovatívvá rengeteg effekttel megfűszerezve. A szöveg nélküli dalok, a vokális improvizáció és a loopolt textúrák növelik azt a lehetséges módot, ahogyan ez az énekes kifejezheti magát, lehetővé téve, hogy hangszerként is működjön. Őszintén hisznek abban, hogy miután a jazz újítói évtizedekig a zenei fejlődésre koncentráltak (dallam, ritmus, harmóniai progresszió stb.), ez a műfaj tökéletes eszköz arra, hogy egy új irányt mutasson.

A Mn'JAM experiment világszerte fellépett már olyan fesztiválokon, mint a So What's Next, Mladi Ladi Jazz Fesztivál, Sudtirol Jazz Fesztivál, Cairo Jazz fesztivál, Mozaic Jazz fesztivál Romániában, a Kolkata Jazz fesztivál, Fringe Fesztivál és az Oct Loft fesztivál. Valamint olyan ikonikus helyszíneken, mint a Kimmel Center for Preforming Arts (Philadelphia), a Casa da Música (Portugália) és a Fridge Warehouse Dubaiban, hogy csak néhányat említsünk.

w Casey Benjamin NY
Fringe Festival Melbourne 
www.mnjamexperiment.com


Gyárfás - Bolcsó
Bolcsó Bálint - elektronika
Gyárfás Attila - dobfelszerelés, gong szintetizátor

A 2019-ben alakult duó célja a folyamatos dialóguson alapuló együttjáték, amely az egyenletes ritmika helyett a természetre és az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul. Nemrég jelent meg Tabbis című lemezük elektroakusztikus hangzásokból kiinduló szabad improvizációkkal, melyeket egy-egy Babits-vers elolvasása után rögzítettek.

https://attilagyarfasbalintbolcso.bandcamp.com/

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek