Amoeba

10 éves születésnapi koncert

     
1900 Ft / elővételben: 1500 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Trafó bérlet érvényes

Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája idén 10 éves. Megalakulásuk óta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaiként nem is nagyon álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.
 
A tagok, Sabák Péter, Boros Levente, Sági Viktor és Bognár Szabolcs valójában az előző nagylemezük óta side- és egyéb zenei projektekkel is foglalkoztak, szóval a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Időközben viszont kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy jó lenne, ha a stílusával – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat is be tudnának emelni a hangzásba. Az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből magával hozta Czirják Tamást is, így az Amoeba ötfősre hízott. A hangzásbeli váltást így fogalmazták meg: „Míg a korábbi Amoeba mondjuk, Erykah Badu kedvence lett volna, addig az új Amoeba a Mayer Hawthorne nevével fémjelzett Tuxedo duóé. Vagy Dam Funké. Chromeoé. Esetleg Breakboté.”  

Az Amoeba a Trafóban rendszeresen megrendezésre kerülő Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekara. 2012-ben az egyedülálló dobfenomén és zenekara, Chris Dave and the Drumhedz előtt játszottak a Trafó Nagytermében.  Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja, mely anyagból ezen az estén is hallhatunk pár dallamot. A koncert vendégei: Ponza és Balek MC lesznek.

Előzene: The Hybrid Drummer
Jancsovics Máté The Hybrid Drummer néven tökélte el, hogy az elektronikus zene különböző műfajait élő hangszerekkel fogja színpadra vinni. Ehhez a legfontosabb eszköze a hibrid dobfelszerelése, amely akusztikus dobok és elektronikus kütyük vegyítéséből áll, így képes a producerek által készített modern zenei hangzást visszaadni, és közben négy végtaggal élőben zenélni. Ezen az esten szóló performanszával stílusokon átívelő utazásban lehet részünk a traptől a technon át a drum and bassig.
 
 

https://www.facebook.com/amoebatheband

Tagok:
Sabák Péter - basszus, ének
Boros Levente - dob
Czirják Tamás - dob
Sági Viktor - gitár
Molnár Bence - billentyű


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek