Mákó Bori - Mákó Rozi

CLOSE DISTANCE x AV Composers

     

ingyenes

A 2020-as Venice International Art Fair x BORDERS 2020 Festival / FUTURE LANDSCAPES kiállítás után végre itthoni is megtekinthető fizikai térben a Mákó Rozi zeneszerző és Mákó Bori médiaművész testvérpár közös alkotása, a Close Distance. A fizikai távolság határait virtuálisan áthidaló, egymás munkáira reflektáló audiovizuális kompozíció az önkéntes karantén időszakában született. Egy megzenésített digitális festmény és egy megfestett elektronikus zenemű. Egymáshoz közelítő végpontok és síkok, hangsávok és ecsetvonások találkozása az éterben. Mákó Bori a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán diplomázott 2017-ben. Vizuális világa a digitális festés különböző irányzatait képviseli. Kiállítási portfóliójában egyaránt szerepelnek nagyméretű printek, videóinstallációk és nyomtatott kiadványok. Festői munkássága mellett az animációs filmkészítés területén dolgozik és televíziós produkciókban vesz részt. 2019 óta oktat digitális festészetet.

„Bori digitálisan festett tájai a vásznon olyan finoman keltek életre, mint ahogyan a természetet észleljük nyugodt óráiban. A csendben szinte észrevétlenül, de összetéveszthetetlenül jelentek meg a környezet és élővilág rezzenései, nyugalmi állapotba ringatva nézőit. (…) alkotásainak csendje nem nyugtalanító, magánya nem elidegenítő, még akkor sem, ha a közöttük húzódó metafizikai távlat mérhetetlen.”
Gábriel Nóra

https://borimako.com/

Mákó Rozi zeneszerző, sound designer. Klasszikus és jazz zongoratanulmányai mellett grafikusként diplomázott, majd Hollandiában, a Hágai Király Konzervatórium sonology szakán tanult. Vizuális, animációs és fényművészeti kollaborációi mellett szóló projektjeiben az improvizáción keresztül egyedi és megismételhetetlen atmoszférába invitálja hallgatóit. Célja a zenei folyamatokon keresztül a jelen pillanatok megélésének ösztönzése.

https://soundcloud.com/rozi_mako

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek