Káva Kulturális Műhely: Troll

zártkörű előadás
komplex színházi nevelési előadás 9-12. évfolyamos diákok számára

zártkörű előadás - Az előadásra a 7-8. évfolyamos osztályok a nemeth.edina@kavaszinhaz.hu címen jelentkezhetnek.

Egy fiatal huszonéves fiú poénból, szórakozàsból ismerkedik meg egy lánnyal a neten keresztül, egy társkereső oldal segítségével. A lány nem az ő világa. Bárhol találkozott volna vele, észre sem veszi. Kitárul előtte egy másik világ, egy másik ember valósága, profilja. De vajon mi a valóság? Mit jelent az egyén valósága? És vajon meddig lehet azzal játszani? Kezelhetjük e játszótérként a másik ember valóságát?

A Troll címet viselő résztvevő színházi előadás a középiskolás korosztályt szólítja meg. Úgy látjuk, hogy napjainkban a tizenévesek, a fiatalok fő kommunikációs csatornái digitálisak. Ebben kell létezniük és közölniük magukról. Amivel találkoznak, az sokszor nem a valóság. Virtuális személyiségek, hamis profilok keverednek nyilvánosan megosztott személyes, sokszor intim adatokkal.

A 20 éves Káva Kulturális Műhelyben alkotók olyan fórumként látják és láttatják magukat, ahol a munkában, játékban résztvevők azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyunk az általunk felvetett emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz. Elsősorban színházi nevelési előadásokat készítenek általános és középiskolás csoportoknak, de drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is elkötelezettek.
A 2017/18-as évadban a Trafóval együttműködésben játsszák Titkos ajtó és Troll c. előadásaikat a Trafóklubban.

Színész-drámatanárok: Milák Melinda, Gyombolai Gábor, Sereglei András
Írta és rendezte: Kovács Dániel Ambrus
Dramaturg: Laboda Kornél 
Az előadás Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő című drámájából inspirálódott és a színészek improvizációi alapján íródott.
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek