Három virtuóz - Vinayak Chittar, Arnab Chakrabarty, Bhupinder Singh Chaggar

     
elővételben: 3000 Ft / aznap: 3500 Ft
A műsorfüzetben meghrdetett Debasish Sarkar (tabla) helyett - vízumproblémák miatt - Bhupinder Singh Chaggar lép színpadra!

Az est első felében Arnab Chakrabarty Sarod játékát hallhatjuk majd Bhupinder Singh Chaggar tablakíséretével, majd Vinayak Chittar szitárjátéka következik. Végül a három zenész együtt lép színpadra. Három koncert egy este!

19.15-től a "Vilayat Khan - a rare genius" című dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal.

Vinayak Chittar- Szitár
Vinayak Chittar az egyik legvirtuózabb és legkülönlegesebb tagja a Imdad Khani gharana-nak. Zenéjében a rága rendszerének olyan mélységei szólalnak meg, ami ritka a hangszeres előadóknál, miközben a technikai kifinomultság magasiskoláját is képes bemutatni. Vinayak Chittar kiváló zenei arányérzéke teszi különleges előadóvá, melyben a rága már nem is zeneműként, hanem elmesélendő történetként szólal meg a zene nyelvén. Vinayak Chittar 22 éven keresztül csak tanult és gyakorolt. Mesterei Pandit P G Parab és Pandit Arvind Parikh voltak. Vinayak abban a szerencsében is része volt, hogy magától Ustad Vilayat Khan-tól is tanulhatott. Az elmúlt hét évet a játéktechnikája tovább fejlesztésével, tökéletesítésével töltötte.Vinayak Chittar zseniális játéka azt a benyomást kelti, mintha a világhírű Vilayat Khan szitárjátéka éledne újjá.” - Times of India (2008)


Arnab Chakrabarty - Sarod
Arnab Chakrabarty generációja egyik legvirtuózabb és legismertebb Sarod-játékosa. Míg előadási rendszerben a hagyomány követője, addig technikailag képes volt megújítani a Sarod hangszerjátékát.
Arnab a Sarod legnagyobb mestereitől tanult, mint Pandit Brij Narayan, Pandit Buddhadev Das Gupta, és Kalyan Mukherjea professzor. Közülük Mukherjea volt a legnagyobb hatással Arnab játékára és zenei szemléletére. Das Gupta és Mukherjea által Arnab egy elfogadott és fontos tagja lett a Shahjahanpur leszármazási láncnak, amely olyan nagyságokat adott a 20. századi indiai klasszikus zenének, mint a legendás Pt. Radhika Mohan Maitra. Arnab számos Indiában és az Egyesült Államokban készült film zenéjében működött közre, mint pl. a a 2005-ben Oscar díjas Born into Brothels c. dokumentumfilm."Egyike a hindusztáni zene legfénylőbb csillagainak..." - Time Out Magazine, Mumbai (2006)
"A Sarod igazi csodagyereke..." - The Hindu, New Delhi (2001)


Bhupinder Singh Chaggar - Tabla
Bhupinder Singh Chaggar egyik legkitűnőbb tanítványa Pt. Sharda Sahai-nek a Benares tabla Gharana nagymesterének. A több évtized gyakorlással és koncertezéssel nemcsak Európa, de India egyik elismert tabla szólistája lett.

Az elmúlt évtizedekben folytatta progresszív zenei hozáállását és a klasszikus koncertek mellett számos nagyszerű dzsessz és világzenei formációan szerepelt. Szóló talajátékával meghívást kapott a legnagyobb Angliai indiai klasszikus zenei fesztiválra, a Darbar fesztiválra, ami azért is kitüntetés, mert ott jellemzően az indiai klasszikus zene idősebb, Indiában nevelkedett generációja mutathatja meg tudását. Ezt a koncertjét a Sky Arts televízió is rögzítette.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőtől péntekig: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Belépés csak védettségi igazolvány felmutatásával.
  • Nyitva: kedd-péntek: 16h-19h, szombat-vasárnap: 14h-19h.
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek